“Yemediğim ürünü başkasına satmam”

“Yemediğim ürünü başkasına satmam”

Güzide KasımMuğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Emirbeyazıt mahallesinde esnaflık yapan Tutal, Muğla’ya eşi sayesinde geldiğini, Muğla’dan önce Fethiye’de de esnaflık yaptığını söyledi. Muğla’da tost dükkanı açma fikrine Muğla’da sadece klasik tost yerleri olduğunu bir farklılık olması gerektiğini düşünerek açtığını belirtti.Hayalinde ki mesleğin esnaflık olmadığını ama mutfakta çalışmayı sevdiğini dile getirdi. Tutal,...

A+A-

Güzide Kasım

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Emirbeyazıt mahallesinde esnaflık yapan Tutal, Muğla’ya eşi sayesinde geldiğini, Muğla’dan önce Fethiye’de de esnaflık yaptığını söyledi. Muğla’da tost dükkanı açma fikrine Muğla’da sadece klasik tost yerleri olduğunu bir farklılık olması gerektiğini düşünerek açtığını belirtti.

Hayalinde ki mesleğin esnaflık olmadığını ama mutfakta çalışmayı sevdiğini dile getirdi. Tutal, “Ortaya güzel şeyler çıkartıp insanların bunu tadınca teşekkür etmeleri ve o duyguları çok güzel bir şey. Yemek en önemli kavramdır. Muğla’da sadece klasik salçalı tost yapılıyor, bende zengin tost çeşitleri yaparak devam ettim. Çeşitleri çoğalttım ve satılmayan ürünüm yok. Muğla, tosta düşkün bir yer” dedi.

“MUĞLA’NIN DAMAK TADI FARKLIDIR”

En fazla sattığı ürünlerin bazlama tost, klasik tost,patso, ayvalık tostu ve bomba olduğunu söyledi.

Bir işletme açılırken sadece bir kesime bağlı olarak açılmaması gerektiğini vurgulayan Tutal, “Esnaf olarak hiçbir zaman öğrenciye bel bağlayarak bu işi yapmadım çünkü öğrenci buradadır yarın başka bir yerdedir. Benim daha çok tercihim kurumlar aileler ve devlet daireleridir. Öğrenci avantajdır evet ama mali gelir değildir. Şuan markalaşmam öğrenci sayesinde değil aileler ve kurumlar sayesinde oldu” dedi.

Tutal, pandemi sürecinden çok fazla etkilenmediğini söyledi. Önceki döneme nazaran yarı yarıya düşüş olduğunu da belirtti.

Paket servislerinde paketçilerin çektikleri zorlukları da göz önünde bulundurulmasını isteyen Tutal, “Paket serviste insanların düşüncesi şu, bir tane tost yapılacak ve bana gelecek. Sipariş verdikten hemen sonra arayıp ‘tostum gelmedi’ diye arıyorlar. İnsanlar ilk önce benim ki gelecek gözüyle bakıyorlar. Paketçinin yağmurlu havalarda çektiği zorlukları göz önünde bulundurmalılar. Muğla’da paketçilerin sorunu çok, en büyük sorunları şöyle, bazı işyerlerinde paketçiler baskı altında. Hemen gidip gelmelerini isteyen patronları var bazılarının, paketçi yetişmek için çabalarken kazalar meydana çıkıyor, bir takım sorunlar oluyor. Biraz daha özverili olunmalı. Trafikte paketçilere ceza yazıyorlar, yedikleri cezayı onlardan tahsis ediyoruz” dedi.

“ÇALAN HER TELEFON BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR NİMET”

Sözlerine şöyle devam eden Tutal, “İşyerlerinin temiz olmasını istiyorum. Gidip gezerseniz göreceksinizdir. Kullandıkları malzemeler çok kötü malzemeler. Kendim yemediğim bir ürünü başkasına satmam ve yedirmem. Allah herkesin işini rast getirsin, herkese sabır versin” dedi.

Bu haber toplam 619 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.