Yeniden Refah Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Melih Tatlıcı, Partisinin İl Başkanlığı’nda 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümünde Muğla’nın depremselliği üzerine basın açıklaması düzenlendi.

Depremlerin üzerinden 1 yıl geçtiğini ve gereken derslerin alınmadığını belirten Mehmet Melih Tatlıcı; “Bu büyük felaketin üzerinden 1 yıl geçti. Yaralar kabuk bağlamaya başladı. İlk anda yapılan yanlışlıklardan duyulan pişmanlıklar; vicdani hesaplaşmalar ve oluşan sağduyu yerini yeniden rehavete ve vurdumduymazlığa bırakmaya başladı. Ders alınması gereken konular; yeniden rant uğruna göz ardı edilmeye başlandı. Hele hele dilimizden, aklımızdan ve gönlümüzden çıkmaması gereken Kentsel dönüşüm konusu ise hepten rafa kalktı; yetkililer ve yetkili makamlara aday olanlar tarafından “Takdir-i İlahi” faslına kadar gündemden çıkarıldı.” İfadelerini kullandı.

Bursa’daki bu park, uyuşturucu bağımlılarının meskeni oldu Bursa’daki bu park, uyuşturucu bağımlılarının meskeni oldu

Muğla’nın da deprem bölgesi içerisinde olduğunu hatırlatan Tatlıcı, yetkililere seslendi; “Türkiye’nin güneybatısında bulunan Muğla ve ilçelerinin neredeyse tamamı birinci derecede deprem bölgesinde bulunmaktadır. Bugün gelinen noktada Muğla’da da yapı stoğunun durumu oldukça kötü durumdadır. Denetimsiz ve kontrolsüz yapı sayısı da haddinden fazladır. 6 Şubat depremleri bize gösterdi ki; az katlı yapılar da yıkılma ve can kaybı riskiyle karşı karşıyadır. Herkes deprem olunca kaçarız düşünce içinde; ancak uykuda yakalandığınız şiddetli bir depremde çoluk çocuk toparlanıp evden çıkana kadar eviniz yıkılabilir ve Allah korusun enkaz altında kalıp can verebilirsiniz. 6 Şubat depremlerinde çıkarılan cenazelerin birçoğu merdiven ve çıkış kapısına yakın noktalarda tespit edilmiştir. Yani evlerin az katlı olması kimseyi rehavete sokmasın.” Dedi.

Mehmet Melih Tatlıcı, Depremle mücadelede Partisinin çözüm önerilerini de açıkladı; “Biz Muğla’da tekli yapı dönüşümünden çok; ada, parsel ve hatta sokakları tamamen dönüştürmeyi; binaları yenilerken alt yapı ve sosyal donatıları da çağın gerektirdiği hale getirmeyi planlıyoruz. Bu dönüşümleri yerinde imal etmeyip; Prekast yöntemiyle kuracağımız Ev fabrikalarında yapı elemanlarını üretim, inşaat alanına getirip; burada monte ederek yapmayı planlıyoruz. Yani kolonları, kirişleri, döşemeleri ve duvarları bu fabrikalarda üretecek ve yerinde monte edeceğiz. Bu sayede zamandan, işçilikten ve maliyetten önemli kazanımlarımız olacağı gibi; istenen dayanım da maksimum seviyede olacaktır.” Diye konuştu.