Yıllık tonlarca istiridye mantarı üretiyor

Yıllık tonlarca istiridye mantarı üretiyor

Neval Çolak ArslanDalaman’ın Kargınkürü Mahallesi’nde kadın girişimci Nuray Gök, Dalaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden aldığı destekle 100 metrekare çadırda yıllık 9 ton istiridye mantarı üretti. Gök, bu durumdan memnun olduğunu ifade ederek, kadınların çalışarak güçlü olacağını ve üretim yaptıkça daha çok başarılı olacaklarını dile getirdi.Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde kadınlara verilen destekler...

A+A-

Neval Çolak Arslan

Dalaman’ın Kargınkürü Mahallesi’nde kadın girişimci Nuray Gök, Dalaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden aldığı destekle 100 metrekare çadırda yıllık 9 ton istiridye mantarı üretti. Gök, bu durumdan memnun olduğunu ifade ederek, kadınların çalışarak güçlü olacağını ve üretim yaptıkça daha çok başarılı olacaklarını dile getirdi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde kadınlara verilen destekler kapsamında kadınlar aile bütçesine katkı sağlayarak, üretim yapmaya devam ediyor.

Pandemi sürecinde girişimci kadınlar üretim yapmaya devam ediyor.Dalaman’ınKargınkürü Mahallesi’nde Kadın üretici Nuray Gök İstiridye Mantarı üreterek örnek bir girişimci oldu.

100 metrekare olan üretim çadırında 5 katlı sistemi uygulayarak üretim alanını Bin metrekareye çıkaran Üretici Nuray Gök süreci şöyle anlattı:

“Çadırımıza iklimlendirme sistemi kurdurarak, her mevsim üretim yapacak ortamı sağladıktan sonra istiridye mantarını üretmeye başladım. Üretim çadırında üretilmeye başlanan istiridye mantarları 25 günde hasat edilmeye başlandı. Üretimin iklim şartlarına göre devam edeceği için bu durumdan çok memnunum.”

Dalaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden aldığı destekle istiridye mantarı üretimine başladığını dile getiren Üretici Gök, “Tarım personelinden aldığımız teknik destekle şu an mantar üretimini gerçekleştiriyoruz. Üretim çadırımız 100 metrekare ama katlı üretim sistemi uygulayarak, 10 kat daha fazla üretim alanı oluşturduk. Yıllık ortalama 9 ton üretime ulaştık” diye konuştu.

Dalaman İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergün Akdeniz kadın girişimcilere her zaman destek olacaklarını belirterek, “Üretici Nuray Gök’ü girişimciliğinden dolayı kutluyoruz. Kendisine hem üretme aşamasında destek verdik hemde üreticilerin alıcılara ulaşabilmek için Bakanlığımız DİTAP sistemine kaydını yaptık. İstiridye Mantarı üretimde su, ısı ve ışıktan başka kimyasal hiçbir ürün kullanılmadığından doğal bir besin kaynağıdır. Taze tüketime işlem görmeden sunulur. Bu doğal ürünün tüketicilerimiz tarafından beğeni göreceğini ümit ediyoruz. Kadın üreticimiz Nuray Gök’ü de kutluyoruz” dedi.

Bu haber toplam 319 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.