YK Enerji 2020 yılı faaliyetlerini paylaştı

YK Enerji 2020 yılı faaliyetlerini paylaştı

Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 5’ini karşılayan Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (YK Enerji) insana ve doğaya saygılı bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor.YK Enerji’nin 2020 yılında yaptığı faaliyetler ile ilgili bir değerlendirme yapan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mesut Serhat Dinç, elektrik üretiminde yerli ve milli kaynakların kullanınımının yanı sıra istihdam yaratılmasının da önemine değinerek,...

A+A-

Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 5’ini karşılayan Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (YK Enerji) insana ve doğaya saygılı bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor.

YK Enerji’nin 2020 yılında yaptığı faaliyetler ile ilgili bir değerlendirme yapan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mesut Serhat Dinç, elektrik üretiminde yerli ve milli kaynakların kullanınımının yanı sıra istihdam yaratılmasının da önemine değinerek, “Enerjiyi en fazla katma değeri yaratarak üretmek, ülkelerin gelişmişlik seviyesi açısından en önemli faktörlerden biridir. Dolayısıyla biz de şirket olarak yeraltı kaynaklarımızı en doğru şekilde ülke ekonomimize kazandırmak içini çaba sarf ediyoruz. 6 yıl önce, Yeniköy Kemerköy santrallerini devraldığımız ilk günden bu yana insan hayatını ve doğayı ön plana alarak ve sürdürülebilir kalkınmaya öncelik vererek üretim yapıyoruz. Bu konudaki hassasiyetimizi her zaman sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mesut Serhat Dinç, 2020 yılında YK Enerji tarafından gerçekleştirilen faaliyetleri kamuoyu ile paylaştığı açıklamasında şunları kaydetti;

“YK Enerji olarak çevre izni, Karbon ISO 14064 ve Su Ayak İzi ISO 14046, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ile ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve Motor Yağı Değişim ve Tehlikeli Madde Faaliyet belgelerini almaya hak kazandık ve lisans başvurularımızı yaptık. Sıfır Atık Temel Seviye Belgesi’ni ülkemizde ilk hak eden kurumlardan biri olduk. Bu yıl, Sıfır Atık Belgemizi bir üst seviyeye taşımak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ormanlık bir alandayız. Bu anlamda yaban hayatını da korumaya gayret gösteriyoruz. Ekolojik dengeyi sağlayan birçok can dostumuzla aynı sahayı paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımız da bu konuda oldukça bilinçli davranıyor, gösterdikleri tutum ve örnek davranışlardan dolayı onlara da bu vesileyle teşekkür ediyoruz.YK Enerji olarak bizim için önemli olan bir diğer konu da faaliyette bulunduğumuz bölgeye ve topluma fayda sağlamak. Bu kapsamda yürüttüğümüz tüm sosyal sorumluluk projelerimizi, pandemi koşullarına uygun olarak devam ettiriyoruz. Amacımız; kolektif bir yaklaşımla bölgesel potansiyeli destekleyici güçlü üretim fırsatlarını tespit etmek ve özellikle bölgedeki kadın ve gençler için istihdam ve gelir modeli ortaya koyarak örnek teşkil etmek.”

“2020’DE 400 BİN FİDAN DİKTİ”

Başkan Vekili Dinç açıklamalarına şöyle devam etti:

“2020 yılında gerçekleştirdiğimiz, çevresel ve toplumsal kalkınmaya yönelik çalışmalardan biri olarak Orman Genel Müdürlüğü ile ortaklarımız Limak& IC Holding arasında imzalanan “3 Yılda 1 Milyon Ağaçlandırma Sözleşmesi”  kapsamında 300 bin fidan dikimi kurumumuz adına gerçekleştirildi. Buna ilaveten, Kömür Üreticileri Derneği’nin yaptığı ağaçlandırma çalışmalarında 100.000  fidan dikimi yapılarak toplam 400 bin ağaç diktik.”

“NİYETİMİZ ZEYTİNE SAHİP ÇIKMAK”

Çalışmalarımız kapsamında zorunluluk gereği yerinden sökülen zeytin ağaçlarının, uygun görülen yerlere nakledilmesini çok önemsediklerini ve bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Vekili Dinç, “Niyetimiz zeytine sahip çıkmak ve sürdürülebilir tarıma destek olmak. Naklettiğimiz yüzlerce zeytin ağacından köylülerimiz ile elele vererek ürettiğimiz zeytinyağlarımızı gerek bölge halkı ile gerek çalışanlarımızla bedelsiz olarak paylaşıyoruz. Böylece hem sürdürülebilir tarımı destekliyor hem de bulunduğumuz topluma fayda sağlıyoruz” dedi.

“KÜLTÜREL MİRASIMIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ”

Maden çalışma alanlarında İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Milas Müze Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile işbirliği içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Vekili Dinç, “Kültürel mirasımız bizim için değerli ve mutlaka korunması gerektiğinin bilincindeyiz. Maden sahamızda çıkan  kalıntıların ilk bulunduğu günden bu yana, YK Enerji sponsorluğunda Milas Ören Arkeopark Alanı’na taşınmasını sağlıyoruz. Milas Ören Arkeopark Alanı, bünyesinde barındırdığı eserlerle birlikte tarihin tam 7 ayrı dönemine ışık tutar halde arkeologlarımız tarafından dizayn ediliyor. Böylesine önemli bir kültürel projeye katkı vermek bizler için gurur verici” ifadelerini kullandı.

“KEMERKÖY’DE REHABİLİTASYON ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR”

Termik santrallerde rehabilitasyon çalışmalarına 240 Milyon Euro yatırımla başladıklarını söyleyen Başkan Vekili Dinç, “Yatırım planlamamızı büyük bir hassasiyetle gerçekleştiriyoruz. Uluslararası iki büyük firma ile yaptığımız çalışmalar ile ilave 1200 kişi istihdam edildi. Halihazırda sahadaki görevleri kesintisiz devam ediyor. Diğer taraftan hassasiyet gösterdiğimiz bir diğer konu olarak; Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından emisyonlarımız 7/24 takip ediliyor. Devam eden rehabilitasyonlarla emisyonlarımızın azaltılması ve ülkemizin bu konudaki mevcut durumunun iyileştirilmesine katkı vermek de hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi. 

Bu haber toplam 223 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.