YOZGATLILAR OMAÇ ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

YOZGATLILAR OMAÇ ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

Kısa adı MUYDER olan Muğla Yozgatlılar Derneği’nin Muğla genelinde yaşayan Yozgatlıları bir araya getirmek ve kültürleri yaşatmak için bu yıl ilkini düzenlediği Omaç Şenliği Bodrum’da gerçekleştirildi. Yöresel Omaç yemeğinin katılımcılara sunulduğu şenlikte eğlenceli dakikalar yaşandı.

A+A-

Kısa bir süre önce kurulan Muğla Yozgatlılar Derneği düzenlediği etkinlikte Yozgatlıları bir araya getirdi.

Dernek tarafından Muğla genelinde yaşayan Yozgatlıları bir araya getirmek ve kültürleri yaşatmak için bu yıl ilki düzenlenen Omaç Şenliği Bodrum’da gerçekleştirildi.

Yumurta, tereyağı ve yufkadan oluşan yöresel Omaç yemeğinin katılımcılara sunulduğu şenliğe ilgi büyüktü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve dernek üyelerinin katkılarıyla gerçekleşen 1. Omaç Şenliğine Yozgat eski Milletvekili Mehmet Çiçek, İstanbul Yozgatlılar Federasyon Başkanı ve Yozgat Vakfı Başkanı Ahmet Yılmaz, Didim Yozgatlılar Derneği Başkanı Nuh Ali Yılmaz ve il genelinden katılan çok sayıda Yozgatlı katıldı.

Dernek olarak çok sayıda etkinlik planladıklarını ve Yozgat’ta çok sevilen Omaç yemeği adına düzenlenen şenlikle Muğla’da yaşayan Yozgatlıları bir araya getirdiklerini ifade eden Muğla Yozgatlılar Derneği Başkanı Murat Çelik, “ Yozgatlıları bir araya getirmek ve kültürleri yaşatmak için birçok etkinlikler yapacağız. İlk olarak Bodrum'da gerçekleştirdiğimiz Yozgat yöresine ait tereyağı ısıtıp içine yumurta kırıp, ufalanmış yufkayı pişen yumurtayla karıştırdıktan sonra yufka ekmeğin içine koyarak dürüm şeklinde tüketilen ve günün her öğününde yenen Omaç’ın ismini vererek şenlik düzenledik. İlkini Bodrum’da yaptığımız bu şenlikleri diğer ilçelerde de ayrı ayrı yapacağız. Bodrumda düzenlenen omaç şenliğine uzaktan yakından katılan tüm hemşerilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Derneğimize bu etkinlik için maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyeleri ile tüm hemşehrilerimizede şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Bu haber toplam 245 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.