ZİRVE TOPRAKLARI ATA’MIZLA BULUŞTURULDU

ZİRVE TOPRAKLARI ATA’MIZLA BULUŞTURULDU

Muğla Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü, Cumhuriyet’in 100.yılı kutlamaları kapsamında yıl boyunca zirvelerden aldıkları toprakları Anıtkabir’de Ata’mızın minnetine sundu.

A+A-

Cumhuriyet’in 100.yılı kutlamaları kapsamında Muğla Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Zirve sporcuları, "Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 zirveden Ata'mıza ve şehitlerimize vatan toprakları" projesi kapsamında yıl boyunca Kızlarsivrisi (Antalya), Dedegöl (Isparta), Emler, Karasay, Eznevit, Süner ve DKSK (Aladağlar) zirvelerinden toprak topladı.

whatsapp-image-2023-11-06-at-13-46-18-1.jpeg

Bu topraklar daha sonra Anıtkabir’de gerçekleşen çelenk koyma töreninde Ata’mızın minnetine sunuldu.

whatsapp-image-2023-11-06-at-13-46-20.jpeg

Bu etkinlik ile ilgili bilgi aldığımız Muğla Zirve DDSSK Kulüp Başkanı Feridun Darcan şunları söyledi:

“Zirve Dağcılık Kulüplerinin yurt içi ve yurt dışı etkinliklerinde zirvelerden aldığı topraklar ile Muğla Zirve Dağcılık sporcuları tarafından 2023 yılı boyunca çıkılan zirvelerden aldığımız vatan topraklarını Sakarya Meydan Muharebesi şehitleri ve Ata’mız ile buluşturmanın onurunu yaşadık. Muğla Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Sporcuları olarak 2023 yılı boyunca çıktığımız zirvelerden vatan toprakları aldık. Bu proje kapsamında 03.11.2023 tarihinde Anıtkabir’de gerçekleşen çelenk koyma töreni ile Atamıza minnetimizi sunduk. 04.11.2023 tarihinde ise Ankara Polatlı’daki Sakarya Şehitliğinde şehitlerimiz ile vatan topraklarını buluşturduk. Bu etkinlikte Viyana bozgunundan sonra tekrar dirilişe geçtiğimiz tarihimizin önemli mihenk taşlarından biri olan Sakarya Meydan Savaşı alanlarını inceleme fırsatı elde ettik. Muğla Zirve DDSSK olarak bu tür etkinliklerle üyelerimizin farkındalığını arttırmaya devam edeceğiz. Bu büyük destanın geçtiği topraklarda olmak tarihimizi somutlaştırmak bizim için ayrı bir duyguydu. Muğla Zirve Dağcılık olarak başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyet yolunda emek veren her bir ferde sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

whatsapp-image-2023-11-06-at-13-46-21.jpeg

 

Bu haber toplam 178 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.