1.SINIF VE ANASINIFINA BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERİN ŞUBELERİ KURA İLE BELİRLENDİ

1.SINIF VE ANASINIFINA BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERİN ŞUBELERİ KURA İLE BELİRLENDİ

Muğla’da okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrenciler için Şube Belirleme Kuraları il genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak velilerin katılımıyla yapıldı. Dumlupınar İlkokulu’ndaki programa katılan Milli Eğitim İl Müdürü Emre Çay, öğrencilerle birlikte kura çekimi gerçekleştirdi.

A+A-

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Anasınıfı ve ilkokul 1.sınıfa başlayacak öğrencilerin şube ve öğretmen belirleme kuraları çekildi.

Kuralar, Muğla’da tüm okullarda eş zamanlı olarak velilerin katılımıyla yapıldı.

Dumlupınar İlkokulunu ziyaret eden Milli Eğitim İl Müdürü Emre Çay ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, şube belirleme kuralarını öğrencilerle birlikte çekti.

Emre Çay, şube belirleme kuralarının tüm öğrencilere, velilere ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.

KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİLER İÇİN EŞİT DAĞILIM

Şubelerde kız ve erkek öğrencilerin eşit dağılımının sağlanması için kuralar ayrı ayrı çekildi. Ayrıca okulda yabancı uyruklu öğrenciler var ise şubelere eşit dağılımının sağlanması için bu öğrencilerin de kuraları ayrı torbadan çekildi.

UYUM HAFTAS 4 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Ana sınıfı ve ilkokul 1.sınıf öğrencilerinin uyum haftası 4-8 Eylül tarihleri arasında uygulanacak. Öğrenci ve velilere şube öğretmenleri tarafından uyum eğitimi sürecinde okulun tanıtımı ve 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulanacak program hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılacak.

İLK DERS ZİLİ 11 EYLÜL’DE ÇALACAK

Okullarda yeni eğitim öğretim yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak. Birinci ara tatil 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak.

İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak. İkinci ara tatil ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.

Okullar 14 Haziran 2024 tarihinde yaz tatiline girecek.

Bu haber toplam 601 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.