11 BİN 500 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ MEZUN OLDU

11 BİN 500 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ MEZUN OLDU

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni tüm fakültelerin katılımıyla Atatürk Stadyumunda yapıldı. Eğitimini tamamlayan 11 bin 500 öğrenci mezun olarak yeni hayatlarına adım attı.

A+A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni Atatürk Stadyumunda yapıldı. Üniversiteden mezun olan binlerce öğrenci kep atarken, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremde hayatını kaybeden MSKÜ öğrencileri unutulmadı.

Törene; Muğla Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla milletvekilleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, dekanlar, öğretim üyeleri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitimini tamamlayan 11 bin 500 öğrenci mezun olarak yeni hayatlarına adım attı.

Üniversite bölümlerinin selamlama geçişiyle başlayan programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar yaptı.

snm-5692.jpg

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN ARKADAŞLARINI UNUTMADILAR

Selamlama geçişinde, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremde hayatını kaybeden Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi öğrencilerinin fotoğraflarının taşınması dikkat çekti.

Mezun olan öğrencileri tebrik eden Rektör Kaçar, şunları söyledi:

“Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi artık otuz yılını geride bırakmış genç ve dinamik bir kurum. Kuruluşundan günümüze 21 fakülte, 4 enstitü, üç yüksekokul, 16 meslek yüksekokuluna ulaştık. Bu okullarda önlisanstan lisansüstüne dörtyüz üç programda eğitim öğretim hizmeti veriyoruz. Kayıtlı öğrenci sayımız kırküçbin ve bu öğrencilerimizin onbini geçtiğimiz güz döneminde aramıza katıldı. Bölüm ve programlarımızın doluluk oranı neredeyse yüzde yüze yakın. Muğla’mızın yerli ve yabancı herkesin ilgi odağı olması gibi, üniversitemiz de akademik niteliği, özverili çalışanları ve yaşanabilir güzel kampüsünden dolayı yükseköğrenime katılmak isteyen herkesin ilgi odağıdır. Bugüne kadar verdiğimiz mezun sayısı yüzbini aştı. Bugün onbinden fazla profesyoneli daha toplumsal hayata dahil ediyoruz.”

snm-5736.jpg

“MEZUNİYETİ AYRILIK OLARAK GÖRMEYİN”

Öğrencilere “mezuniyeti ayrılık olarak görmeyin” diyerek seslenen Rektör Kaçar, “Geçtiğimiz yıllardaki pandemi sürecinden ve bu yıl yaşadığımız deprem felaketinden dolayı birkaç yıldan bu yana eğitiminiz çok da arzulanan bir şekilde gerçekleşmedi. Bu elbette hiç birimizi mutlu etmedi. Tek tesellimiz, sizlerin ‘bilgiyi sevgiyle bütünleştiren’ bu kurumdan, açık fikirli bireyler olarak eğitimin yaşam boyu devam ettiğinin bilinciyle ayrılıyor olmanızdır. Bugün artık hayatınızın en güzel yılları diyebileceğiniz üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Üniversite hayatınızda güzel anılar, güzel dostlar biriktirmiş olmanızı diliyorum. Bu dostluklarınızı yaşamınız boyunca kaybetmemenizi temenni ediyorum. Üniversite yıllarında elde ettiğiniz deneyimler ve öğrendikleriniz hayatınız boyunca sizlere eşlik edecektir. Önünüzde kendinize, ailenize, ülkemize ve devletimize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı sizleri ve ailelerinizi olduğu kadar bizleri de onurlandıracaktır” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZİN KAPISI SİZLERE HER ZAMAN AÇIK”

Kaçar, son olarak şunları söyledi:

“Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin kapısının sizlere her zaman açık olduğunu unutmayın. Burası sadece gençliğinizde birkaç yılınızı geçirdiğiniz bir kurum değil, verdiği eğitimle zihninizin rafine olduğu, entelektüel kimliğinizin şekil aldığıbir kurum ve paydaşınızdır. Onun için mezuniyeti bir ayrılık olarak görmeyin. Hayatta elde ettiğini başarılarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Üniversitenizi sık sık ziyaret edin, bizimle görüşün. Her zaman sizin yanınızda olmak bizim olağan refleksimizdir.Biliyorsunuz bizim en büyük ödülümüz, sizlerin başarısı ve mutluluğudur. Mezuniyetinizi gönülden kutluyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, başarılarla dolu ve cesur bir ömür diliyorum. Yüce Allah, bahtınızı ve yolunuzu açık etsin.”

snm-5801.jpg

Konuşmanın ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere protokol tarafından başarı belgesi verildi.

10'dan geriye sayılmasıyla keplerini fırlatan binlerce öğrenci, sevinçlerini arkadaşlarına sarılarak paylaştı. Törenin ardından birçok öğrenci çalan müzik eşliğinde eğlendi.

 

 

 

Bu haber toplam 396 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.