12 BİN ÖĞRENCİ LİSE İÇİN SINAV HEYECANI YAŞADI

12 BİN ÖĞRENCİ LİSE İÇİN SINAV HEYECANI YAŞADI

8. sınıf öğrencileri için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 4 Haziran Pazar günü yapıldı. Muğla’da 12 bin 232 öğrenci LGS heyecanı yaşadı.

A+A-

Ortaokul öğrencilerinin liseye geçişi için yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 4 Haziran Pazar günü yapıldı.

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Proje Okulları, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ve Anadolu Teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla tüm Türkiye’de gerçekleştirilen LGS merkezi sınav heyecanı Muğla’da da yaşandı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, Muğla’da 13 ilçede 240 okulda, 791 salonda, 12 bin 232 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bin 882 salon görevlisinin gözetiminde yapılan LGS sınavı saat 09.30 ve 11.30 olmak üzere iki oturum hâlinde gerçekleşti.

Öğrenciler; İlk/sözel oturumda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soruyu 75 dakikada cevapladı. İkinci oturumda ise, Matematik ve Fen Bilimlerinden toplam 40 soru için 80 dakikada süre verildi.

Merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

Bu haber toplam 206 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.