2022 YILI TURİZM SEZONU ÖNCESİ KONAKLAMA SEKTÖRÜ TOPLANDI

2022 YILI TURİZM SEZONU ÖNCESİ KONAKLAMA SEKTÖRÜ TOPLANDI

Konaklama sektörü temsilcileri sezon öncesi bir araya geldi. BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ayaz, Meclis Üyesi Toros Demirdöven, 5 No’lu Komite ve BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz başta olmak üzere yaklaşık 40 işletmenin hazır bulunduğu toplantıda açılış konuşmalarının ardından toplantının moderatörlüğünü gazeteci Levent Evkuran yaptı.BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Turizm...

A+A-

Konaklama sektörü temsilcileri sezon öncesi bir araya geldi. BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ayaz, Meclis Üyesi Toros Demirdöven, 5 No’lu Komite ve BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz başta olmak üzere yaklaşık 40 işletmenin hazır bulunduğu toplantıda açılış konuşmalarının ardından toplantının moderatörlüğünü gazeteci Levent Evkuran yaptı.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Turizm sezonu öncesinde sektör olarak bir araya gelerek sorunlarımızı ve daha iyi bir turizm için neler yapabilirizi konuşmak üzere bir araya geldik. Bugün buradan çıkacak öneriler Odamız tarafından ilgili kurumlar, bakanlıklar ve TOBB nezdinde çözülmesi için girişimlerde bulunulmak üzere raporlanacaktır. BODER işbirliği ile bu konuların takipçisi olacağız. BODTO olarak yaklaşık 14 başlıkta tüm işletmelerin genel sorunlarını özetledik. Sizleri de dinleyerek güzel sonuçlar alabilmek için ortak bir ses oluşturacağız” dedi.

Bodrum Otelciler Derneği ve BODTO 5 No’lu Konaklama Sektörü Meslek Komitesi Başkanı Ömer Faruk Dengiz ise “birlikte güç doğar”, diyerek sektörün birlikte hareket etmesine vurgu yaparak ortaya çıkan sorunların çözümü için çalışacaklarını söyledi.

Moderatör Levent Evkuran tüm katılımcılara söz verirken, sektörün öncelikli talebinin Bodrum genelinde yaşanan yol ve altyapı sorunları olduğu ortaya çıktı. İş-Kur destekleri, personel ara eleman sorunları, barınma, inşaat yasakları başta olmak üzere istek ve önerilerini sunan konaklama sektörü 2022 yılında müşterileri için tesislerin hazır olduğunu ancak, Bodrum genelinde alt ve üst yapı çalışmalarının kurumlar arası işbirliğinde ve planlı şekilde yürütülmesini beklediklerini özellikle belirttiler.

Toplantıda Ziraat Bankası Bodrum Şube Müdürü Tolga Deniz İlgar’da güneş enerjisi yatırımlara yönelik projelere uygulanan kredi programı hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 27 başlıkta yapılan değerlendirmeler BODTO tarafından raporlanırken, sorunların ilgili muhatapları ile çözümü için gerekli girişimlere başlandı.

Bu haber toplam 423 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.