226 KADINA 798 ADET KIL KEÇİSİ DAĞITILDI

226 KADINA 798 ADET KIL KEÇİSİ DAĞITILDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kadınların üretime daha fazla katılması, maddi bağımsızlığını sağlaması ve ev ekonomisine katkı sağlaması için kıl keçisi dağıttı. Marmaris, Fethiye, Kavaklıdere, Dalaman, Menteşe, Ortaca, Datça ve Ula ilçelerinde 266 kadın üreticiye 2 dişi 1 erkek olmak üzere toplamda 798 adet kıl keçisi dağıtıldı.ÜNİVERSİTE MEZUNU 27 KADIN HAYVANCILIK YAPMAYA BAŞLADIMuğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 226 kadın...

A+A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kadınların üretime daha fazla katılması, maddi bağımsızlığını sağlaması ve ev ekonomisine katkı sağlaması için kıl keçisi dağıttı. Marmaris, Fethiye, Kavaklıdere, Dalaman, Menteşe, Ortaca, Datça ve Ula ilçelerinde 266 kadın üreticiye 2 dişi 1 erkek olmak üzere toplamda 798 adet kıl keçisi dağıtıldı.

ÜNİVERSİTE MEZUNU 27 KADIN HAYVANCILIK YAPMAYA BAŞLADI

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 226 kadın üretici 798 kıl keçisiyle aile ekonomilerine katkı sağlıyor. 226 kadın üreticinin 27’si üniversite mezunu. Üniversiteyi bitirdikten sonra iş imkanı bulamayan 27 kadın, Büyükşehir Belediyesine baş vuruda bulunarak kıl keçisi üretimi yapmak istediklerini belirtti. Üniversite mezunu kadınlara Büyükşehir Belediyesi 2 dişi 1 erkek kıl keçisi verdi.

BAŞKAN GÜRÜN ÜNİVERSİTE MEZUNU ÜRETİCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Üniversite mezunu kıl keçisi üreticilerinden Cansu Biçer, Burçin Alp,  Sevim Yılmaz, Türkan Öztürk, Öznur Sezen İlbars Muğla’nın Ortaca ilçesinde yaşamını sürdürüyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Ortaca’da üniversite mezunu kıl keçisi üreticisi kadınlarla bir araya geldi.

“BÜYÜKŞEHİR SAYESİNE AYAKLARIMIN ÜZERİNDE DURUYORUM”

Üniversite mezunu kıl keçisi üreticisi Cansu Biçer, “Üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulamadım. Muğla Büyükşehir Belediyesinin kadın üreticilere kıl keçisi desteği verdiğini öğrendim. 2020 yılında 2 dişi 1 erkek kıl keçisi aldım. Bu keçilerden 5 tane yavrum oldu. Üretimimi genişletmek için 20 keçi daha aldım. Şuan aile ekonomime çok ciddi bir katkı sağlıyorum. Kıl keçisi üretimine başlamama önce olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi sayesine ayaklarımın üzerinde durabiliyorum” dedi.  

BAŞKAN GÜRÜN: “TÜRKİYE’DE ÜRETİM PLANLAMASI YAPILMALI”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Ülkede üretilen et, süt belli. Tarımla ilgili üretim belli. Bu dezavantajı Muğla’da avantaja dönüştürmemiz lazım. Topraklarımızın metre karesi bile kıymetli hale geldi. Üretimi arttırmamız lazım. Türkiye’de üretim planlamasının yapılması lazım. Hangi bölgede hangi ürün ne kadar üretilecek ve bunun alım garantisinin verilmesi lazım. Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza 2 dişi 1 erkek kıl keçisi dağıtıyoruz. Cansu Biçer’de üniversite mezunu olup kıl keçisi üreten kadınlarımızdan birisi. Mezun olup diplomasını eline alıp bir devlet kasında yer bulsam diyen gençlere çok güzel bir örnek. Bu sadece hayvancılıkla değil tarımla ilgili de güzel bir örnektir. Keçi popülasyonumuz düştü. 226 kadın üreticimize 798 adet kıl keçisi dağıttık. Ben inanıyorum ki 5 yıl sonra Muğla bölgesinde keçi popülasyonumuz artacak” dedi.

Bu haber toplam 294 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.