MUĞLA ŞEHİT ALTUĞ PEK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM PERFORMANS

MUĞLA ŞEHİT ALTUĞ PEK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM PERFORMANS

Corato Oriani Lisesi’nde gerçekleştirilen faaliyete İtalya’nın liceo Oriani, Romanya’nın al Colegiul National Iasi okulu ile Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi’nden öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Erasmus+ 'Eureka' projesinin İtalya ayağında 3 ortak okul, "Aeneas" ve "Argonauts" şiirlerini canlandırdı. İtalyan ve Romen bir grup öğrenci kostümlü olarak "Virgil" ve "Medea" şiirini seslendirdi. Finalde, Rönesans ressamı Lorenzo Costa'nın sıra...

A+A-

Corato Oriani Lisesi’nde gerçekleştirilen faaliyete İtalya’nın liceo Oriani, Romanya’nın al Colegiul National Iasi okulu ile Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi’nden öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Erasmus+ 'Eureka' projesinin İtalya ayağında 3 ortak okul, "Aeneas" ve "Argonauts" şiirlerini canlandırdı. İtalyan ve Romen bir grup öğrenci kostümlü olarak "Virgil" ve "Medea" şiirini seslendirdi. Finalde, Rönesans ressamı Lorenzo Costa'nın sıra dışı tablosu 'La Argonauti' yi “tableaux vivants” (tablo canlandırma) performansı ile sahneleyen Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi öğrencileri muhteşem bir final tablosu ortaya koydular.

Sahneye, Carmine Scarpati'nin kemanla icra ettiği müzikal melodiler eşlik etti. Okul müdürü Angela Adduci'den sertifika, hediyelik eşya ve selamlamalarla tören devam etti. Son olarak katılımcılar öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel lezzetleri tatmak için Tandoi IPC merkezini ziyaret etti.

Muğla’ya dönen Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, farklı kültürler ve nesiller arasındaki diyaloğu geliştiren, farklılıklarımız ve benzerliklerimiz için ortak bakış açısı getiren ve kültürel çeşitliliğin değerini anlamaya yönlendiren Erasmus+ projelerinin üçüncü hareketliliğini başarı ile tamamladılar.

.

Bu haber toplam 1156 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.