Muğla'da 5.8 büyüklüğünde deprem Çok sayıda ilde hissedildi Muğla'da 5.8 büyüklüğünde deprem Çok sayıda ilde hissedildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın da (FTSO) katkılarıyla Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen festivali, Halk TV’de yayınlanan Serhan Asker’in sunduğu Görkemli Hatıralar programının canlı yayını ile tüm Türkiye izledi. FTSO’nun Fethiye’nin coğrafi işaretli ürünleri, Fethiye Çifte Kavrulmuş Tahini, Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tarhanası’nı tanıttığı standa yoğun ilgi oldu. FTSO’nun standında ayrıca festival ziyaretçilerine sanal gözlükle Babadağ’dan yamaç paraşütü deneyimi de yaşatıldı.

Beşkaza Meydanı’nda 30-31 Mayıs 2025 tarihlerinde düzenlenen Türk ve Yunan mutfaklarının zengin lezzetlerini, kültür ve dostlukla buluşturan festival, 30 Mayıs Cuma akşamı, açılış konuşmaları, söyleşiler ve Yunanistan’dan gelen sanatçılar Christina Gkolia & Paraskevas Gkagkastathis’in sahne aldığı konser, sirtaki ve halk oyunları gösterileriyle başladı.

Festival, 31 Mayıs Cumartesi günü Halk TV’de Serhan Asker’nin sunuculuğunu yaptığı Görkemli Hatıralar Programıyla canlı yayınlandı. Program kapsamında, Türk ve Yunan şefler iki ülke mutfağına ait yemekleri yaparken, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Sinema Sanatçısı Salih Güney, Yazar Ceyhun İrgil, Likya Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca ve Şef Maria Ekmekçioğlu canlı yayında festival hakkında bilgiler verdi. Canlı yayınlanan festival, sirtaki gösterisi ve dastar defilesi ile devam etti. Yoğun yağmur nedeniyle Beşkaza Meydanı’ndan Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’ne taşınan festival, etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Muhabir: Yusuf Ziya Keskin