342 ÜRETİCİYE MAKİNE-EKİPMAN DAĞITILDI

342 ÜRETİCİYE MAKİNE-EKİPMAN DAĞITILDI

Tarım ve Orman Bakanlığını Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi projesi kapsamında Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 1056 üreticiye 1056 makine-ekipman dağıtımı başladı. Milas ilçesi342 üreticiye makine-ekipman hak kazanarak ilk sırada yer aldı.

A+A-

Milas İlçesi Milas Ziraat Odasında düzenlenen törene il ve ilçeden birçok siyasi parti temsilcisi, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile üreticiler katıldı.

“BİZ DURURSAK TÜRKİYE DURUR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören üreticiler adına Celal Karataş’ın konuşmasıyla başladı. Üreticilere verilen yüzde 50 hibe makine desteğinden faydalandığını ve tüm üreticileri devletin verdiği desteklerden faydalanmaya davet etti. Üretmek dışında şansımız olamadığına değinen Karataş “Biz durursak Türkiye durur” sözleriyle tamamladı.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı konuşmasında makine ekipman desteğinde emeği geçenlere teşekkür ederek, müracaat eden üreticilere hazırlık aşamasında verdikleri destekleri anlattı.

Milas’ta 342 üreticiye 5.063,183 liralık desteğin 2.533,592 lira hibe olarak verildi.

“DESTEKLERİ, BİRBİRİMİZE DUYURALIM KATILIMI ARTTIRALIM”

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak konuşmasında “Muğla geneli 1056 üreticiye 18 milyon liralık yatırımın 9 milyon 133 bin 366 lira destek olarak veriyoruz. Bugün Milas İlçesinde 342 üreticiye makine-ekipmanlılarını teslim ediyoruz. Sadece ekipman desteği değil birçok yatırım desteği verdiğimiz kırsal kalkınma yatırımları ile ilgili 20 milyon liraya yakın destek verdik. Makine ekipman desteğinde başat ilçe Milas olup 342 üreticimize toplam makine tutarı 5.063,183 liranın 2.533,592 lirasını destek olarak verdik. İkinci sırada Yatağan üçüncü sırada Seydikemer İlçesi geliyor” dedi.

Etkinlik, üreticilere makine-ekipman dağıtımı ve ikramla son buldu.

 

Bu haber toplam 254 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.