Gonca Köksal: “Menteşe ile Kötekli arasındaki kopukluğu ortadan kaldırmak istiyoruz”

Gonca Köksal: “Menteşe ile Kötekli arasındaki kopukluğu ortadan kaldırmak istiyoruz”

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Kötekli’de bulunan Belediye Gençlik Merkezi’nde üniversite öğrencileriyle buluştu. Öğrencilerin taleplerini dinleyen Köksal, “Göreve gelir gelmez büyükşehir belediyemizle birlikte ulaşım sorununu çözmek için indirim kararını getirdik. Yaşanılan sorunların farkındayız, yapacağımız çalışmalarla Menteşe ile Kötekli arasındaki kopukluğu ortadan kaldırmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

A+A-

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Kötekli’de bulunan Belediye Gençlik Merkezi’nde Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Üniversite öğrencilerinin talep ve önerilerini dinleyen Köksal, Menteşe Belediyesi’nin Kötekli Mahallesinde yapacağı çalışmaları sıraladı

 “ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZDÜK”

Öğrenci ring servisinin 7 TL’den 1 TL’ye düşürüldüğünü belirten Köksal, “Seçim sürecinde Kötekli’ye geldiğimiz de yaşanılan sorunları not almıştık. Göreve gelir gelmez gereken adımları attık. Büyükşehir Belediyemizle birlikte ulaşım ücretlerini 1 TL’ye düşürdük.” diye konuştu.

Öğrenciler tarafından Turgut Reis yurdunda yaşanılan durak problemi sorusunun gelmesi üzerine Başkan Köksal, “Bu durum yetkili mercilerimize ulaştı. Öğrencilerimizin fazladan mesafe yürümemesi adına gereken durak ihtiyacını gidereceğiz.” Dedi.

“KENT LOKANTISI AÇMAYI PLANLIYORUZ”

Kötekli’de öğrencilerin indirimli yemek tüketebilmesi adına çalışmalar planladıklarını ifade eden Gonca Köksal, “Üniversite öğrencilerimizin talepleri arasında uygun fiyatlı Kent Lokantısı talebinin olduğunu biliyorduk. Gereken çalışmaları Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürütüyoruz. İlerleyen zamanlarda gereken duyuruları yapacağız.” Diye belirtti.

 “ÖĞRENCİ YURDU YAPACAĞIZ”

Öğrenciler tarafından yaşanılan kira pahalılığı sorununun dile getirilmesi üzerine Başkan Köksal, “Yerel yönetimlerin kira fiyatlarına müdahale etme şansı yok. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras ile bu sorunları görüştük. Üniversite öğrencilerimize destek olmak amacıyla belediye bünyesinde var olacak bir öğrenci yurdu yapmayı düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

“GENÇLİK MERKEZİNİ TALEPLERE GÖRE DİZAYN EDECEĞİZ”

Kötekli’de bulunan gençlik merkezinin öğrenci talepleri doğrultusunda yenileneceğini açıklayan Gonca Köksal, “Gençlik merkezimizi tamamiyle sizlerin talepleri doğrultusunda dizayn edeceğiz. Merkez içerisinde teknik anlamda yaşanılan eksik malzemelerin tedarikini sağlayacağız. Gençlik merkezi binasının dış cephesini daha ilgi çekici noktasında düzenleyeceğiz.” Diye konuştu.

“KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ KURULACAK”

Belediye ile üniversite öğrencileri arasında iletişim kanallarını kuvvetlendireceklerini belirten Köksal, “Üniversite öğrencileri ile belediyemiz arasında bir iletişim kopukluğu olduğunu gözlemliyoruz. Bu kapsam da Kent konseyi bünyesin de bulunacak şekilde gencik meclisini kuracağız. Gençlik Meclisi aracılığıyla gençlerin söz sahibi olmasını sağlayacağız. Belediyemizin sosyal medya hesaplarını bu konu da daha aktif kullanacağız. İlerleyen zamanlarda kurmayı planladığımız “Akıllı Kent” uygulamasıyla Menteşe’ye dahil tüm etkinlikleri buradan duyulmayı planlıyoruz. Yine aynı uygulama üzerinden gözlemlediğiniz eksiklikleri ve sorunları ilgili birimlerimize anında iletebileceksiniz.” Diye belirtti.

Bu haber toplam 292 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.