39 bin hasta nakil hizmetinden yararlandı

39 bin hasta nakil hizmetinden yararlandı

Uzman ekipler ve donanımlı araçlarla yapılan hasta naklinde yaşlı, yatağa bağımlı, engelli hastalar Muğla Büyükşehir Belediyesi Hasta nakil ambulansları ile evden sağlık kuruluşuna, sağlık kuruluşundan eve nakledilerek sağlık hizmetinden yararlanması sağlanıyor.Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılının Ocak ayından bu yana 39 Bin 899 hasta nakli gerçekleştirilirken, 10 Bin 651 kişiye nakil hizmeti verildi.PANDEMİ DÖNEMİNDE...

A+A-

Uzman ekipler ve donanımlı araçlarla yapılan hasta naklinde yaşlı, yatağa bağımlı, engelli hastalar Muğla Büyükşehir Belediyesi Hasta nakil ambulansları ile evden sağlık kuruluşuna, sağlık kuruluşundan eve nakledilerek sağlık hizmetinden yararlanması sağlanıyor.

Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılının Ocak ayından bu yana 39 Bin 899 hasta nakli gerçekleştirilirken, 10 Bin 651 kişiye nakil hizmeti verildi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE 5 BİN 373 HASTA NAKLİ YAPILDI

Türkiye’de Covid-19 salgının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden itibaren hasta nakil hizmetlerini aksatmayan Büyükşehir Belediyesi, tüm hijyen kurallarına dikkat ederek 5 Bin 373 hasta nakli gerçekleştirdi. Ayrıca her hasta naklinin ardından hasta nakil ambulanslarını dezenfekte eden Büyükşehir ekipleri Bin 771 kişiye de hizmet verdi.

4 yıldır Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hasta nakil hizmetinden yararlanan Atilla Kuruyan, “Sürekli hastaneye gitmek zorunda kaldığım için bu hizmetten yararlanıyorum. Arkadaşlarımız beni evimden alıyor ve hastaneye götürüyorlar. İşim bitince de onları arıyorum ve beni tekrar alıp evime getiriyorlar. Bu nedenle Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hasta nakil uygulaması bizler için çok iyi. Ayrıca çalışan arkadaşlarımızın da hepsi güler yüzlü. 4 yıldır hasta nakil uygulamasından yararlanıyorum ve suratlarının bir gün bile asık olduğunu görmedim” dedi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE DESTEK SAĞLANDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde İl Sağlık Müdürlüğü’ne araç desteğinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’ne ait 1 adet Hasta Nakil Ambulansı ile 7 adet binek araç filyasyon ekiplerinin çalışması için İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi.

Bu haber toplam 191 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.