AK Parti Menteşe İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Açıldı

AK Parti Menteşe İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Açıldı

AK Parti Menteşe İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Şadi Ballı, “Ben elimden gelenin fazlasını yapmaya söz veriyorum. İnsana insan olduğu için değer veren bir anlayışla hizmet edeceğiz. Şehir hasta. Şehri ameliyat edeceğiz. Şehre organ nakli yapacağız. Menteşemizin heba edilecek, çöpe atılacak bir 5 yılı daha olmadığını düşünüyorum” dedi.

A+A-

AK Parti Menteşe İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi, Şeyh Mahalllesi Kocamustafendi  Çıkmazında düzenlenen törenle açıldı.

Kötekli’nin sorunlarına değinen AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Şadi Ballı, “Kentteki yol problemi de hepimizin başka bir kanayan yarası. Tek yön ve otopark problemi de cabası. Çocuklar ve gençler için sosyal donatı alanları da eksik.

4d0a0291-2724-48a1-8918-b653b39e556d.jpg

Kötekli maalesef şehir merkezinden tamamen kopuk. Hep üzerinde konuşulan ama hiçbir şey üretilmeyen tam aksine soruna sorunla cevap verilen bir Kötekli var.

Ayrı bir yere konumlandırılmış. Öğrenci oradan çıkmıyor. Çıksa şehir merkezinde alternatifi yok. Gelmek istese ulaşım problemi var. Ne yazık ki sosyolojik olarak da sıkıntılı bir Kötekli şu ana kadar idame ettirilmiş.

Kötekli’de içkili mekanlar tek bir lokasyonda, yoğunlaşarak kontrolden çıkmış bir vaziyette ve huzursuzluk yaratacak şekilde. Bedelleri çok farklı noktalara gidebilecek huzursuzluklar bunlar. Bu alanlar şehrin farklı noktalarına serpiştirilebilir. Kötekli’de yine olabilir. Ama belli aralıklarla olmalı” dedi.

“MENTEŞE İÇİN HAYALLERİM BÜYÜK”

Menteşe’de bölge halkının tepki gösterdiği Kent Market projesine ilişkin konuşan Şadi Ballı, “Yeşiliyle mavisiyle övünen bir memleketiz. Menteşe evleri bölgesinde inşaatı devam eden Kent Market var.

Proje büyükşehir bünyesinde ama mevcut belediyenin de yeşil alan ve doğayı koruma üzerine söylemleriyle tamamıyla tezat olan bir proje. Yani o projenin oluşturulduğu ve faaliyete konulduğu zaman arasında koca bir dilim var. O süreden önce orada bu tarz marketler falan yoktu. İnsanların böyle talepleri vardı. Ama şimdi bu marketler, hatta buna benzer alışveriş yapacakları butik alanları da var. Oranın vatandaşı bile şu an istek ve talep içinde değil…

Orası gerçekten çok güzel koca bir yeşil alandı. Yazın insanların sanki bir tatil köyündeymiş gibi pikniğe gitmiş gibi çocukların bisiklete bindiği, gezdiği, dolaştığı, rahatlıkla hareket ettiği bir alandı. Yani ben hiçbir şekilde o projeyi doğru bulmuyorum. Bir sürü yapılacak iş varken, orada bunu yapıyor olmak bana göre çok talihsiz bir hamle olmuş” dedi.

“MENTEŞE’NİN YEŞİLİNE ZARAR VERECEK HİÇBİR FAALİYETİN ALTINA İMZA ATMAYACAĞIZ”

Bayır’da vatandaşların tepkisi sonucu durdurulan Çimento Fabrikası ile ilgili açıklama yapan Şadi Ballı, “Çimento fabrikasıyla ilgili süreç, şu anda bir adayın yürütmesi veya yorumlaması gereken bir noktadan bağımsız adli mercilerde. Adli merci nasıl noktada yön verecekse bu işe ona göre şekillenecek… Tabi bunun müsebbibi mevcut belediye olarak kalacak. Çünkü alan ve lokasyon doğru değil. Ama takdir tamamen mevcut belediye ile ilerlemiş. İşin hukuki boyutu devam etmiş. Biz Menteşe’nin yeşiline, doğasına, dokusuna zarar verecek hiçbir faaliyetin altına imza atmayacağız. Bundan şüpheniz olmasın” şeklinde konuştu.

“ARASTA’NIN O HALDE OLMASI YAZIK, İÇLER ACISI”

Arasta bölgesi ile ilgili Şadi Ballı, “İl Özel İdaresi ile yapılan projeler kapsamında, vatandaşların dükkanlarının cephe yenilemeleriyle birlikte belediyenin de dahil olduğu bir süreç yaşandı.

Süreç hükümet destekli. Bunu yaptıktan sonra orayı canlandırmak belediyenin elindeydi. Menteşe Belediyesi, Odunpazarı ile kardeş belediye oldu. Keşke oradan bir şeyler alıp gelip de şurada uygulayabilseydik. Ben gördüğüm kadarıyla uygulayacağım zaten ama kardeş belediye olup da hala daha Arasta’nın o halde olması yazık, içler acısı.

Dükkanlar yenilendi ancak Arasta’ya canlılık ve hareket geldi mi? Tarihi çarşı insanların uğrak yeri haline gelmiş mi? Hayır. Hakikaten bu şehir için üzülüyorsun” açıklamasını yaptı.

“ŞEHRE ORGAN NAKLİ YAPACAĞIZ”

Şadi Ballı’nın açıklamaları şu şekilde:

“Önümüzde bir pasta var ancak nedense en küçük payı biz alıyoruz. Bu hizmetlerden mahrum kalmayı hak etmiyoruz. Bir aday olarak değil seçmen olarak konuşuyorum. Elektrik, yol ve su problemlerinizi biliyoruz. Büyükşehir Belediyesini de kazanarak, mahallerimizin elektrik ve MUSKİ kaynaklı altyapı sorunlarını çözeceğiz.

Biz kendi yapabileceklerimizi konuşuyoruz. Biz bu hizmetleri yapabilecek en doğru eliz. Siyaseti ve ideolojiyi bir kenara bırakalım. İlk ve tek defa yetki istiyorum. Ben elimden gelenin fazlasını yapmaya söz veriyorum. Muhtarlarımızla ayda en az bir kez, bir araya geleceğiz. Sorunları ilk elden çözeceğiz. İnsana insan olduğu için değer veren bir anlayışla hizmet edeceğiz. Şehir hasta. Safra kesesinde taş var. Şehri ameliyat edeceğiz. Şehre organ nakli yapacağız… Menteşemizin heba edilecek, çöpe atılacak bir 5 yılı daha olmadığını düşünüyorum… Mühür sizde. Sizden bir defa ve tek defa yetki istiyorum… Vermezseniz vallahi gönlüm kalır. Yetivesin garii. İnşallah 1 Nisan sabahı Hizmet için Değişim diyerek Menteşe için kollarımızı sıvayacağız…”

“HANGİ PARTİDEN OLURSANIZ OLUN KENTİNİZİN DÜŞÜNMEK ZORUNDASINIZ”

Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, “Ben siyaset amacıyla soyunup karşınıza gelmedim, şuanda siyaset yapmıyorum. Ben sadece bu bir yerel seçimdir mahalli idareler seçimidir yani sadece Muğla’yı Menteşe’yi idare edecek kişileri seçeceksiniz. Bir başka partiden olabilirsiniz. Hangi partiden olursanız olun kentinizin düşünmek zorundasınız. Sizin kentinize 10 yıldır hiçbir hizmet gelmedi. Bu köprüden önceki son çıkıştır, son şansınızdır. Ben sizlere hizmet etmek için elimi taşın altına soktum ve aday oldum. Tek amacım Muğla’ya bugüne kadar belediyeciliğin gelmediği bu bölgeye gerçek belediyeciliği getirmek istiyorum. Bu halkım hizmetin en iyisine layıktır. Ne yazık ki yolları, suları yok. Her türlü sıkıntıyı çekiyorlar. Göreve geldiğim an kimse beni koltukta oturuyor görmeyecek. Halkıma hangi partiden olursa olsun sadece hizmet yapmaya geliyorum”

Bu haber toplam 287 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.