AKTİVİST DENİZ GÜMÜŞEL SERBEST BIRAKILDI

AKTİVİST DENİZ GÜMÜŞEL SERBEST BIRAKILDI

Milas Zeytin Hasat Şenliği’ne sponsor olan termik santrali protesto etmesi nedeniyle aktivist Deniz Gümüşel’in gözaltına alınması tepkilere neden olmuştu. Aktivist Deniz Gümüşel serbest bırakıldı.Aktivist Deniz Gümüşel’in gözaltına alınma videosunun paylaşılmasının ardından kısa sürede Twitter da “#haddinibilyk” başlığıyla trend topicler arasına girmişti.“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN BU KADAR KEYFİ BİR ŞEKİLDE KISITLANMASINI KABUL...

A+A-

Milas Zeytin Hasat Şenliği’ne sponsor olan termik santrali protesto etmesi nedeniyle aktivist Deniz Gümüşel’in gözaltına alınması tepkilere neden olmuştu. Aktivist Deniz Gümüşel serbest bırakıldı.

Aktivist Deniz Gümüşel’in gözaltına alınma videosunun paylaşılmasının ardından kısa sürede Twitter da “#haddinibilyk” başlığıyla trend topicler arasına girmişti.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN BU KADAR KEYFİ BİR ŞEKİLDE KISITLANMASINI KABUL EDİLEMEZ”

Yurttaşların en doğal ve doğrudan haklarından biri olan ifade özgürlüğünün keyfi bir şekilde kısıtlanmasını kabul edilemez olduğunu ifade eden Menteşe Kent Konseyi Deniz Gümüşel’in tutuklanmasına ilişkin yayımladığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Geride bıraktığımız yaz mevsimi, yaşadığımız orman yangınları nedeni ile kentimizin orman alanlarının ciddi bir bölümünün kaybı ile sonuçlandı. Yine aynı süreçte 4 ilçemizde yangınlar bir fiil devam ederken Milas İkizköy’de Akbelen Ormanlarının varlığını sonlandıracak kesim çabalarına da şahit olmuştuk. Gelinen aşamada İkizköy halkının ve İkizköy Çevre Komitesinin haklı ve kararlı mücadelesi sonucunda çıkan Yürütmeyi Durdurma kararı sonucu kesim riskinin durduğu bilinmektedir.

14/11/2021 günü İkizköy Çevre Komitesi gönüllüsü Deniz Gümüşel, Akbelen Ormanlarına yönelik kesim çabasının faili olan şirketin Milas Zeytin Şenliği’ne sponsor olmasını protesto eden bir konuşma yaptığı için şenlik alanından gözaltına alınmıştır.

Öncelikle; Yurttaşların en doğal ve doğrudan haklarından biri olan ifade özgürlüğünün bu kadar keyfi bir şekilde kısıtlanmasını kabul edilemez bulduğumuzu, yaşadığımız kentleri ve çevreyi savunmanın suç olmadığını ve kriminalize edilemeyeceğini, Deniz Gümüşel’e yönelik haksız gözaltı işleminin derhal sonlandırılması talep ettiğimizi açıklama ihtiyacı duyuyoruz.

Öte yandan Deniz Gümüşel’e yönelen bu tahammülsüzlüğün asıl hedefinin Akbelen Ormanlarını savunan birleşik irade olduğunu biliyor, dün olduğu gibi bugün de yarın da bu iradenin parçası olacağımızı duyurmayı borç biliyoruz.”

Bu haber toplam 787 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.