AVRUPA ÖĞRETMEN HAREKETLİLİĞİ                                      MUĞLA’DAN AVRUPA’YA EĞİTİM KÖPRÜSÜ

AVRUPA ÖĞRETMEN HAREKETLİLİĞİ MUĞLA’DAN AVRUPA’YA EĞİTİM KÖPRÜSÜ

NEVAL ARSLAN//Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ERASMUS projesi Okul Eğitimi Akreditasyonu Avrupa ve Muğla öğretmenleri arasında eğitim köprüsü kurdu.Proje kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden öğretmenler ve öğrenciler Muğla’da misafir edilerek,Muğla’nın çeşitli okullarından öğretmenler ve öğrenciler için de yurt dışı hareketliliği sağlanıyor.

A+A-

Erasmus projesi kapsamında 'Muğla’nın eğitim kurumları ile yurt dışı eğitim kurumları arasında köprü kurmak amacıyla oluşturulan 'Muğla Host Schools'' çalışması kapsamında İspanya'dan gelen 8 okul öncesi öğretmeni MINDS – Methodology&Inclusiontowards a Network of DigitalizedScenarios isimli #Erasmus KA121 projesi kapsamında Bodrum’a geldi.

Bodrum Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri Necip Akça ve Nihan ÇINAR'ın koordine ettiği proje kapsamında Bodrum ilçesinde okul ziyaretleri gerçekleştiren İspanyol öğretmenler,sınıf içi ve okul dışı birçok aktiviteye katılarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

b1935a04-60be-4efc-86d4-4a5a722ae7f7.jpg

İspanyol öğretmen kafilesi Bodrum programında ilk olarak Şehit Barış Akay Anaokulu ve Mustafa Gülsiye Külcü Anaokullarında STEAM ve Kaynaştırma Eğitimi faaliyetlerine katıldı. Okulda gerçekleştirilen Steamatölye çalışmalarını izleyen ve etkinliklere eşlik eden misafir öğretmenler, Türk meslektaşlarıyla tanışma fırsatı yakalamış oldu.

cbd7e136-a72f-441b-bba7-cdb88b69071d.jpg

Kafilenin diğer bir durağı ise üstün zeka ve yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü ve Muğla’da sayıları 6’ ya ulaşan Bilim ve Sanat Merkezleri oldu.

Bodrum Bilim ve Sanat Merkezi'ni ziyaret ederek Merkezde gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde izleyen ve derslere katılan Avrupalı öğretmenler yapılan çalışmaları ilgiyle izledi.

11984658-10bc-4550-b349-62f5cade5aad.jpg

İspanya’dan gelen misafir öğretmenler, faaliyetin son gününde TED Bodrum Koleji'ni ve Umurça Ömer Akın İlkokulu'nu ziyaret etti.

Burada derslere katılan ve öğretmenler odasında Türk meslektaşlarıyla tanışma ve sohbet etme fırsatı yakalayan öğretmenler iletişim ve sosyal medya üzerinden ülkelerinde yapılan çalışmaları takip ederek iletişimi sürdürmeyi ve kurulan bu güzel arkadaşlık köprüsünü kalıcı hale getireceklerini kaydetti.

100aa286-f100-4e40-942e-7dbddbd2a781.jpg

Eğitim öğretim faaliyetleri yanında Kültürel geziler ve aktivitelerle Bodrum’u tanıma fırsatı yakalayarak, Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerine ve Bodrum’a hayranlıklarını ifade eden öğretmenler, Muğla’da katıldıkları eğitim turu ile Türkiye ve Türk eğitim sistemi hakkında kazandıkları bilgi ve deneyimleri kendi ülkelerine aktaracaklarını dile getirdi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Avrupa öğretmen hareketliliğinin tüm ilçeleri kapsayacak şekilde devam edeceği kaydedildi.

Bu haber toplam 1364 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.