Baca yakma töreniyle 6. kültür ve sanat festivali başladı

Baca yakma töreniyle 6. kültür ve sanat festivali başladı

Yoğun katılımın olduğu etkinliğe; CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Suat Özcan, İYİ Parti Milletvekili Metin Ergun, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İYİ Parti İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, STK Temsilcileri, dernekler ve çok sayıda vatandaş katıldı.“İŞİMİZ...

A+A-

Yoğun katılımın olduğu etkinliğe; CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Suat Özcan, İYİ Parti Milletvekili Metin Ergun, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İYİ Parti İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, STK Temsilcileri, dernekler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İŞİMİZ GÜCÜMÜZ MENTEŞE”

İlk konuşmayı yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş,  “Menteşe Belediyesi’ni bugüne kadar ortak akılla yönettik, bundan sonra da aynı şekilde yönetmeye devam edeceğiz. İnsana değer veren yönetim anlayışıyla hizmetteyiz. Siyasetle işimiz gücümüz yok. Menteşe Belediyesi’nin işi gücü Menteşe ve Menteşe’ye hizmet. Hep birlikte yapıyoruz. Bunu pandemide ve yangınlarda tüm Muğla gördü. Bu yılki şenliğimizi coşkuyla kutluyoruz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Bu tarz etkinliklerin her türlü meslekten kişilerin ‘Muğlalı olmalı’ başlığı altında bir araya getirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün,  “Şenlik açılışını ocak yakarak yapıyoruz. Yani Menteşe’nin bacası sürekli tütsün ve geleceğe barış ve sevgi içinde yürüsün. Bu şenlikler önemli çünkü her türlü meslek sahibinden kişileri Muğlalı olmalı başlığı altında bir araya getiriyoruz. Muğla’nın kültür ve barış-sevgi kenti olmasını hep birlikte yaşıyoruz. Geçen sene düzenlenemeyen Kültür ve Sanat şenliğini bu sene coşku ve büyük bir heyecanla kutluyoruz” dedi.

“MUĞLA ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİR”

Son olarak konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Muğla’da yaşayanların çok şanslı olduğunu söyleyerek, “Büyükşehirlerde yaşayanlar için Muğla çok özel bir şehir. Sevgisiyle, doğasıyla, insanıyla mükemmel bir şehir. Muğla’nın bir güzelliği var fakat tarihsel bir geçmişi de var. Burada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Burada yaşayanlar çok şanslı. İyiki Muğla’da yaşıyorsunuz. Muğla bir iki ay önce ne kadar direnişçi bir şehir olduğunu gösterdi.  Hükümetin aciz kaldığı ne uçağın ne helikopterin olduğu bir ortamda belediye başkanlarımız sahadaydı. Daha çok canlının yanmasına, daha çok orman yanmasına engel oldunuz. Belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum. Hiçbir söylemi bizi korkutamaz. Biz halka hizmet etmeye devam edeceğiz. İlk fırsatta iktidara geleceğiz, hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeter ki ülkemizin geleceği için çalışalım. Şenliğin hayırlı olmasını diliyor, belediye başkanlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından geleneksel baca yakma töreni yapıldı ve güvercin uçuruldu. Daha sonra davul-zurna eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü yapıldı. Menteşe Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Etkinliklerin ardından siyasetçi-yazar Eren Erdem Sınırsızlık Meydanı’ndaki kitap fuarında okuyucularıyla imza gününde buluştu.

Daha sonra Mahşer-i Cümbüş isimli tiyatro ekibi Cumhuriyet Meydanı’nda sahne aldı.

Bu haber toplam 233 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.