“BAYIR UNUTULDU”

“BAYIR UNUTULDU”

Buse Nil TokurMuğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesinde doğalgaz ve inşaat çalışmaları nedeniyle Bayır yollarının kötüleşmesine vatandaşlar tepki gösterdi.AYDEM’e ve Muğla Kaymakamlığı’na müracaat ettiğini ve bir sonuç alamadıklarını dile getiren 66 yaşında ki vatandaş Necati İncili, “26 Kasım 2020 tarihinde benim apartmanımda yangın çıktı. İtfaiyeyi aradığımızdan yarım saat sonra geldi. Bir dostumuz itfaiyeyi çağırmaya...

A+A-

Buse Nil Tokur

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesinde doğalgaz ve inşaat çalışmaları nedeniyle Bayır yollarının kötüleşmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

AYDEM’e ve Muğla Kaymakamlığı’na müracaat ettiğini ve bir sonuç alamadıklarını dile getiren 66 yaşında ki vatandaş Necati İncili, “26 Kasım 2020 tarihinde benim apartmanımda yangın çıktı. İtfaiyeyi aradığımızdan yarım saat sonra geldi. Bir dostumuz itfaiyeyi çağırmaya gitti. Büyükşehir Belediyesini aradık itfaiye gelmedi diye ‘gönderdik, yönlendirdik ama gelemedi’ dendi. İtfaiye şoförü sokağımızın dar olmasını bahane ederek giremedi. İtfaiye gelene kadar yangın kendisi söndü. Belediyeye müracaat ettik hala bir dönüş alamadık. Yollarımız çamur ve köstebek yuvası gibi inşaatlar yapıldı her şeyi sokakta doğalgaz takıldı üstü toprakla kapandı yağmurla aşındı yol çöktü. Tuna Sokağa sokak lambası dikilsin diye 2 kere Muğla Kaymakamlığına gittim, AYDEM’e dilekçe verdim. Sokak çok karanlık olduğu için insanlar gönül rahatlığıyla yürüyemiyor. Ekipler geldi ‘buraya direk dikilmesi gerekir’ demelerine rağmen 5 yıldır gelinecek ve direk dikilecek. Bayır Belediyesi buradan gittikten sonra hizmet sıfır. Bayır unutuldu. Sokağımıza beton dökelim dediler hala dökülmedi” dedi.

“İHBARNAMENİN ÜZERİNDEN 5 YIL GEÇTİ”

Verdikleri ihbarnamenin üzerinden 5 yıl geçtiğini söyleyen 56 yaşında ki vatandaş Mehmet Çolak, “Sokağımızda doğalgaz çalışması yapılan yerler çöktü, yılda en az 2 kere arabalarımızın tekerleklerini değiştiriyoruz. Oturduğumuz Tuna sokakta sokak lambası istiyoruz. Yetkili yerlere ihbarda bulunduğumuzda da ‘ihbarnameniz elimize ulaştı direk dikilecektir’ dediler. Bu konuşmanın üstünden 5 yıl geçti. Her söylendiğinde geçiştiriliyor” dedi.

Sokaklarına lamba dikilmediğini, öğrencilerin ve çocukların yoldan geçerken korktuklarını dile getiren 73 yaşında ki vatandaş Turgut Gönen, “Bizim yollarımız güzel olsa iyi olacak. Doğalgaz takıldığı için yollarımız köstebek yuvası gibi oldu. Toz duman her şey bizim evimizin içinde. Bayır yollarının alt yapısı yok. Yetkili kişilere sesleniyorum lütfen yollarımızı güzel yapın. Sizlerden bunu istiyoruz. Evimizin olduğu Tuna Sokakta, sokak lambası eksik. Öğrenciler, çocuklar ve büyükler bu sokaktan geçerken korkuyorlar. Karanlıkta sokakta yürüyemiyorlar. Bunun bir çaresi olması gerekiyor. Biz yetkili mercilere bildirdik fakat bir şekilde örtbas edildi ve direk takılmadı. Gelip kontrol edebilirler, bakabilirler. Bayır Mahallesi muhtarına defalarca kez söylememize rağmen bir lambanın takılması ‘yok olacak yok gelecek’ hep böyle laflarla bizi geçiştirdiler. Olacaksa olsun olmayacaksa olmasın. İsteğimiz kendimiz için değil, öğrenciler ve çocuklar için” dedi.

“EVLER TOPRAK İÇİNDE”

Yolda ki tozun toprağın hep evlerinin içine girmesinden rahatsız olan 71 yaşında ki vatandaş Muammer İncili, “Yollarımız çok kötü, toz toprak evimizin içinde. Yetkililerden rica ediyoruz buraya da bir bakın” diye konuştu.

Kafaca ve Yerkesik Mahallelerine dökülen sıcak asfaltın neden Bayır Mahallesine de dökülmediğini dile getiren 41 yaşında ki vatandaş Hüsamettin Kocabıyık ise, “Bayır mahallesinde ki yollarımız köstebek yuvası gibi. Senede 2 ya da 3 lastik kestiriyoruz. İnşaatlardan dolayı çiviler vidalar lastiklerimiz kötü oluyor. Kafaca ve Yerkesik gibi mahallelerde her taraf sıcak asfalt Bayır gibi bir mahallede sıcak asfaltı geçtik düzgün asfalt bile yok. Bayırımızın yollarının yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ALTYAPI YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Bayırın altyapısının tekrar gözden geçirilmesini isteyen 66 yaşında ki vatandaş Tuncay Turp, “Bayıra alt yapı yapılmasını istiyoruz. Tuvaletler her ay vidanjör ile temizleniyor. Yollara gelecek olursak, toz toprak her şey evlerimizin içine doluyor. Doğalgaz çalışmasıyla yapılan toprakla örtülen kasisler yağmurla çöktü adeta bir köstebek yuvası” dedi.

5 yıldır süren bir serüvenin içerisinde olduklarını dile getiren 63 yaşında ki vatandaş İnci İncili bu serüvenin bir an önce son bulmasını istediğini söyledi. İncili, “Bayırımızın sokakları doğalgaz çalışmasından ve yeni inşaatlardan dolayı her şey sokakta kaldı. Bunlar ne temizlendi ne de toplandı. Tuna Sokağa da sokak lambası istiyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 757 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.