"BİKE&CAMP BİSİKLET TURU" TANITIM TOPLANTISI STRATONİKEİA'DA YAPILDI

"BİKE&CAMP BİSİKLET TURU" TANITIM TOPLANTISI STRATONİKEİA'DA YAPILDI

Muğla ve ilçelerinde spor turizminin geliştirilmesi ve bisiklet turizminin de öne çıkarılması amacıyla Muğla Valiliği’nin himayesinde 15-19 Haziran tarihlerinde Kavaklıdere'den başlayıp Bodrum'da sona erecek Bike&Camp Bisiklet Turu gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, bisiklet turunun tanıtım toplantısı Yatağan Stratonikeia Antik Kentinde yapıldı. 300’e yakın bisiketletçinin katılması beklenen turda, doğa, tarih ve kültürel tanıtım yapılacak.

A+A-

Muğla Valiliği’nin himayesinde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın (YİKOB) destekleriyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde, Muğla ve ilçelerinde spor turizminin geliştirilmesi ve bisiklet turizminin de ön plana çıkarılması amacıyla 15-19 Haziran tarihlerinde Bike&Camp Bisiklet Turu gerçekleştirilecek.

Kavaklıdere'den başlayıp Bodrum'da sona erecek olan bisiklet turunun tanıtım toplantısı Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik Kentinde yapıldı.

Toplantıya; Muğla Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Yatağan Belediye Meclis üyesi Doğan Şahin, ilgili kurumlar ve sporcular katıldı.

Tarihi ören yerlerinin de gezileceği bisiklet turunun rotasıyla doğa, tarih, kültürel birikim ve spor buluşturulmuş olacak. Muğla ve ilçelerinin tanıtımına, bisiklet turizminin gelişmesi ve turizm sezonunun uzatılmasına katkı sağlayacak tura 300'e yakın bisiklet tutkununun katılması bekleniyor.

Bisiklet tutkunları ilk geceyi çadırlarda Kavaklıdere Yerküpe'de, ikinci geceyi Yatağan Stratonikeia'da üçüncü geceyi Milas Uyku Vadisi Gökçeler Kanyonu'nda, dördüncü geceyi ise Bodrum Yalıçiftlik'te geçirecek. 

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Baha Başçelik, “Muğla’nın doğal ve kültürel değerlerinin tanıtılması, öne çıkarılması ve farkındalık oluşturulmasını bisiklet sporumuzla bir araya getirmek maksadıyla böyle bir organizasyon düzenlendi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

“197 KM YOL KAT EDİLECEK”

“Böyle büyük bir projeyi hayat geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert, tur hakkında bilgilendirme yaparak şunları söyledi:

“Toplam 197 km yapılacak. 4 ilçemiz geçilecek ve 8 ören yeri gezilecek. Bike&Camp adıyla Kavaklıdere’den Bodrum’a bir yolculuk olacak. Biz bunu artık bir marka haline getirmek istiyoruz. Kavaklıdere, projenin en önemli noktası. Ekiplerimiz, tarihi bakırcıların olduğu alandan Yerküpe’ye kadar 17 km’lik bir sürüş sergileyecek. 420 tane yönlendirme levhaları asılmaya başlandı. Böylelikle bu rotanın kullanılabilir olmasını istiyoruz. Yurt dışından gelen bisiklet tutkunları bu rotada yılın istedikleri dönemde 5 ayrı rotayı geçebilecekler. Nerede kamp yapılır, nerede ne yenir hepsinin bilgileri mevcut. Bununla ilgili kayıt yaptırdık. Türkiye’deki 5 tane rotandan birisi olarak kendini gösterecek. Yani kısaca, kültür, tarih ve doğayı bisikletle yani sporla buluşturduk.”

Daha sonra projenin hazırlık ve uygulama aşamasını yürüten CYCLE TURKEY.BİKE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sonay katılımcılara ayrıntılı sunum yaptı.

Sonay, tur için çok heyecanlı olduklarını, bisiklet turizminin Muğla’da kazanılmasını hedeflediklerini ve amaçlarının doğal yapıları koruyarak yapılaşmanın önüne geçecek şekilde doğal alanları kamp alanına çevirmek olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 313 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.