Bireysel Turizm Taşımacıları bakanlıktan haber bekliyor

Bireysel Turizm Taşımacıları bakanlıktan haber bekliyor

Kendi Federasyonları TURTAŞFED’i kuran Bireysel Turizm Taşımacıları, Türkiye genelinde dernekleşme çalışmalarına devam ediyor.Muğla Bireysel Turizm Taşımacılar Derneği (MUBİTTAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, basın ile tanışma toplantısı yaptı.Gerçekleşen toplantıda açıklamalarda bulunan, MUBİTTAD Başkanı Şener Çıtakçı; Eskişehir, Antalya, Kütahya ve Isparta’daki meslektaşları ile birlikte İçişleri Bakanlığı’na müracaat ettikleri...

A+A-

Kendi Federasyonları TURTAŞFED’i kuran Bireysel Turizm Taşımacıları, Türkiye genelinde dernekleşme çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Bireysel Turizm Taşımacılar Derneği (MUBİTTAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, basın ile tanışma toplantısı yaptı.

Gerçekleşen toplantıda açıklamalarda bulunan, MUBİTTAD Başkanı Şener Çıtakçı; Eskişehir, Antalya, Kütahya ve Isparta’daki meslektaşları ile birlikte İçişleri Bakanlığı’na müracaat ettikleri Turizm Taşımacılar Federasyonu’nun (TURTAŞFED) kurulduğuna dikkat çekerek; “Marmaris’te yaklaşık 250, Muğla genelinde de 1000’den fazla bireysel turizm taşıma esnafımız var. Sayımız Türkiye genelinde 150 Bin’den fazla esnaf ve geçindirmek zorunda oldukları ailelerini kapsıyor. Bizler yıllardır ekmeğimizi turizm taşımacılık işimizden kazanıyoruz. Bugüne kadar çözülemeyen en büyük sorunumuz; işimizi yapabilmemiz için gerekli olan D2 Yetki belgesi doğrudan bizlere verilmiyor, ama bu işi yapan şirketlere veriliyor olmasıydı. Asıl işi yapan bizler o şirketlerle zorla anlaşmak, sözleşme yapmak zorunda bırakılıyorduk. Önceki hafta Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde önemli bir yol kat ettik. Bakanlıktan bize verilen bilgide; yönetmelikte “Belge Kiralama” gibi bir uygulamanın söz konusu olmadığı, yapılacak yeni düzenlemeler ile D2 belgesinin doğrudan bireysel turizm taşımacılara da verilmesinin mümkün olabileceği açıklaması yapıldı” diye konuştu.

TURTAŞFED ÇATISI ALTINDA HER YERDE DERNEKLEŞME

Ulaştırma Bakanlığı görüşmelerinin olumlu geçmesinin ardından Türkiye genelinde dernekleşme çalışmalarına hız verdiklerini belirten Çıtakçı, “Amacımız özellikle Turizmin olduğu her yerde;  TURTAŞFED çatısı altında bir araya gelip eğitimli personelle çalışmak, yüksek kalitede ekip ve ekipmanla turizmde vermekte olduğumuz hizmet kalitesini yükseltmek olacaktır” dedi.

Bu haber toplam 232 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.