Büfe işletmecileri isyan etti

Büfe işletmecileri isyan etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı sonrası yeni kısıtlamalar açıklandı. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında saat 10.00 ile 17.00 arasında marketler faaliyet gösterebileceklerdi fakat yasağın ilk günü alkol satan işletmeler kapatıldı. Sadece büyük marketlerin satış yapmasına izin verilmesine tepki gösteren bazı büfe işletmecileri “Hedef küçük esnaf mı?” dedi. Öte yandan büyük marketlere...

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı sonrası yeni kısıtlamalar açıklandı. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında saat 10.00 ile 17.00 arasında marketler faaliyet gösterebileceklerdi fakat yasağın ilk günü alkol satan işletmeler kapatıldı. Sadece büyük marketlerin satış yapmasına izin verilmesine tepki gösteren bazı büfe işletmecileri “Hedef küçük esnaf mı?” dedi. Öte yandan büyük marketlere uzak oturan vatandaşlar, “ekmek almak için onca yolu nasıl yürüyelim?” diyerek durumdan şikâyet etti. 

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Yerkesik mahallesinde ikamet eden Mehpare Gül isimli vatandaş, “Kronik hastayım. İki ay önce kalp ameliyatı oldum. Herhangi bir aracım yok çocuklarımda yanımda değil. Sokağa çıkma kısıtlamalarında araç kullanmadan markete gidilebileceği söylendi ama evimle fırın arası 6 kilometre. Nasıl gideceğim? Fırınları ya da marketleri aradığımızda getiremeyeceklerini söylüyorlar.  Mahallede bulunan büfeleri kapattılar. Biz büyük markete ya da uzaktaki fırına nasıl gideceğiz? Daha önceki kısıtlamalarda araçlarla ekmek dağıtımı yapıyorlardı fakat bu kısıtlamalarda, esnafımızdan aldığımız bilgiye göre ekmek dağıtımı yapan araçların virüs yaydığı düşüncesiyle evlere ekmek dağıtımı yapmak yasaklanmış. Bölgede bulunan vatandaşlar hep yaşlı olduğu için çıkamıyor. Sokağa çıkma kısıtlamasını tabi ki doğru buluyoruz fakat bu uygulama bizi mağdur etti. Mahallerimizde bulunan bize yakın olan marketleri kapatmasalardı, bizim adımıza süreç daha kolay geçebilirdi” dedi. 

Öte yandan Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, “Vatandaş şikâyetçi çünkü yakın yerler kapatıldı. Yürüme mesafe olan yerlere gidilmesi gerekirken içerisine 50-100 kişinin rahatlıkla girebileceği virüsün bulaşım riskinin yüksek olduğu büyük marketler açık bırakıldı. Bizde kısıtlamada büfeler faaliyet gösterebilecek diye biliyorduk fakat  genelgeye yapılan eklemelerle alkol satan büfeler kapatıldı. Yürüme mesafesinde olan işletmeler alkol satma gerekçesiyle kapatıldı. Büyük marketlerde alkol satmasına rağmen, kapatılmadı. Ama küçük işletmelerin önüne güvenlik güçleri gelerek dükkanların kapatılmasını istediler. Ne yapacağımızı ne diyeceğimiz gerçekten bilemiyoruz.  Bizde şaşkınız? Hatadan inşallah tez zamanda dönülür” dedi.

Bu haber toplam 257 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.