BÜYÜKŞEHİRDEN AKARYAKIT TASARRUFU SAĞLAYACAK YATIRIM

BÜYÜKŞEHİRDEN AKARYAKIT TASARRUFU SAĞLAYACAK YATIRIM

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ula’nın Kızılağaç Mahallesi’nde kurulan akaryakıt istasyonun açılış töreni CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un katılımıyla yapıldı. Açılış töreninde konuşan Torun, “2019 yılından sonra bu iktidar yerel seçimi hazmedemedi. Bu hazımsızlığı belediyelerin kamu kaynaklarını keserek, baskılarla engellemeye çalışıyor. Her türlü imkanı kredi kabiliyeti olmasına rağmen kamu kredileri ve hibeleri engellenmeye devam ediliyor” dedi.

A+A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, akaryakıt istasyonunun yıllık en az 5 Milyon 109 Bin TL tasarruf sağlayacağını söyleyerek, “Yakıt fiyatlarının ne zaman ne olacağı ve nereye kadar gideceği belli değil. Akaryakıta her gün yeni bir zam ve her alanda büyük fiyat artışlarla karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Kızılağaç Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan akaryakıt istasyonu düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış törenine; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un yanı sıra CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP Muğla Milletvekilli, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, STK Temsilcileri, siyasi partiler, personeller ve vatandaşlar katıldı.

İSTASYONDA ELEKTRİKLİ ŞARJ İSTASYONU DA YER ALIYOR

Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELTES Petrol Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile kurulan istasyon 7 Milyon 67 Bin TL maliyet ile 7 bin 656 m2 alan üzerine kuruldu. Akaryakıt istasyonunda LPG dâhil 5 adet yakıt pompası ve market yer alırken pompadan adblue dolumu da yapılabilecek. Elektrikli araç şarj istasyonunun da yer aldığı istasyonda araç yıkama yeri de bulunuyor. Hizmete giren akaryakıt istasyonu ile Büyükşehir Belediyesi ve bağlı idarelerince tüketilen yıllık akaryakıtın daha uygun maliyet ile kullanımı sağlanacak istasyon ayrıca vatandaşlara da hizmet verecek.

YILLIK 5 MİLYON 109 BİN TL TASARRUF SAĞLANACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından bayilik sözleşmesinin imzalanması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ve bağlı idarelere ait araçların akaryakıt temininde tasarruf yapılması sağlandı. Bu kapsamda akaryakıt istasyonunda Muğla Büyükşehir Belediyesi ve bağlı idarelerinin akaryakıt teminlerinde yıllık yaklaşık 5 Milyon 109 Bin TL tasarruf edebilecek. İstasyon kurulduğunda yıllık 3,5 Milyon TL tasarruf edilmesi öngörülürken akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle tasarruf miktarı 5 Milyon 109 Bin TL olarak öngörülüyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan istasyondan vatandaşlarda yararlanabilecek.

 GÜRÜN: “KOŞULLAR AĞIRLAŞSA DA VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı  Osman Gürün, belediye bünyesinde halka hizmet veren araçların akaryakıtlarını artık bu tesisten alacağını belirtirken yıllık en az 5 Milyon 109 Bin TL tasarruf sağlayacaklarını vurguladı.

Başkan Gürün, “Yakıt fiyatlarının ne zaman ne olacağı ve nereye kadar gideceği belli değil. Akaryakıta her gün yeni bir zam ve her alanda büyük fiyat artışlarla karşı karşıya kalıyoruz. Belediye olarak akaryakıt için ihale ile alım yapıyorduk. Bu yatırımla aradaki aracıyı kaldırıp tasarruf etmeyi amaçladık. 9 Milyon 787 Bin 837 TL’ye maliyetle tamamlanan tesisimizden yılda 5 Milyon 109 Bin TL tasarruf sağlayacağız ve olağanüstü bir şey olmazsa iki yılda yatırım miktarını karşılamış olacağız. Günümüz ekonomik koşulları nedeniyle çalkantılı bir süreç içindeyiz. Bu durum hizmetlerimizi ve döviz kaynaklı borçları olumsuz etkiliyor. Buna rağmen güçlü ekonomik yapımız ve sürdürülebilir ekonomik politikalarımız sayesinde ulusal ve uluslararası kredi kuruluşlarının güvendiği bir kurumuz. Koşullar ne kadar ağırlaşsa da çok çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

TORUN: “İKTİDAR KAMU KAYNAKLARINI KESEREK, BASKILARLA ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR”

Muğla Büyükşehir Belediyesinin tüm yatırımlarını detaylı olarak maliyetiyle vatandaşlara anlattığını vurgulayan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Vatandaşlarımızın her kuruşuna değer veren, şeffaf olarak yapılan tüm yatırımları maliyetleriyle açıklayan Büyükşehir Belediyemizin bu hassasiyeti herkese örnek olmalıdır” dedi.

Torun ayrıca, “Belediyecilikte temel konu vatandaşın memnuniyetidir. 2019 yılından sonra bu iktidar yerel seçimi hazmedemedi. Bu hazımsızlığı belediyelerin kamu kaynaklarını keserek, baskılarla engellemeye çalışıyor. Her türlü imkanı kredi kabiliyeti olmasına rağmen kamu kredileri ve hibeleri engellenmeye devam ediliyor. Şuan sadece Cumhurbaşkanı onayı bekleyen hibe ve krediler var ve bunlar maalesef onaylanmıyor. Belediyelerimiz hiçbir zaman şikayet etmeden sorunları çözüyor. Muğla Büyükşehir belediyemizin her ilçede birçok mahallede yatırımları sürüyor. Bu kadar ekonomik kriz var, nasıl oluyor da yatırımlar devam ediyor diye sorarsanız, verdiğiniz her kuruşun her verginin yerinde kullanılmasıyla oluyor. Akaryakıt tesisi 2 yılda kendini amorti edecek. Bu, vatandaşın vergisine kuruşu kuruşuna değer vermektir. Başkanımız net rakamlar vererek yatırım miktarlarını açıkladı. Bu ülkeye huzur ve refahı biz getireceğiz, yapacak gücümüz var hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 379 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.