ÇALIŞAN KADINLARA ZETİN FİDANI HEDİYE ETTİLER

ÇALIŞAN KADINLARA ZETİN FİDANI HEDİYE ETTİLER

İlçe Başkanı Eray Çiçek, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülcan Şahin ve yönetim kurullu üyeleri, ilçedeki esnaf, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’larda görev alan kadınları ziyaret etti.Kadınların günlerini kutlayan Başkan Çiçek, kendilerine üzerinde milli mücadele kahramanlarının isimlerinin bulunduğu zeytin fidanları hediye ederek, fidanları dikmelerini istedi.Başkan Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki ve diğer mazlum...

A+A-

İlçe Başkanı Eray Çiçek, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülcan Şahin ve yönetim kurullu üyeleri, ilçedeki esnaf, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’larda görev alan kadınları ziyaret etti.

Kadınların günlerini kutlayan Başkan Çiçek, kendilerine üzerinde milli mücadele kahramanlarının isimlerinin bulunduğu zeytin fidanları hediye ederek, fidanları dikmelerini istedi.

Başkan Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki ve diğer mazlum coğrafyalardaki, kadınların yaşamış oldukları acıları ve hüznü, kendilerinin de burada aynı derinlikte yaşadıklarını söyledi.

Mazlum her nerede olursa olsun kendilerinin de kalplerinin orada attığını belirten Çiçek, bu anlayışın kendilerine ecdat mirası olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Milli mücadelede yer almış olan kahraman kadınlarımızı günümüzde temsil eden, her meslek grubundaki kadınlarımız için hazırladığımız, barışın ve sevginin simgesi olan bu zeytin fidanları, siz kıymetli kadınların elleriyle toprakla buluşsun, bu fidanlar ağaç olsun ve ürettikleri oksijen bütün dünyaya yayılsın. Dileğimiz; her diyara barış ve sevgi götürsün. Her bir iyilik küçük bir zerre tohum ile başlar. Biz de siz kadınların ellerini bu işe vesile yapalım istedik.” 

Çiçek, ayrıca Türkiye’de zeytin ağacı sayısı varlığını, son 20 yılda 80 milyon adet daha arttırarak, 188 milyon ağaca ulaştırmış olmanın da gururunu birlikte yaşadıklarını dile getirdi.

Dünya’da yaşanan savaşların, acıların yaşanmaması için daha çok çalışarak, tam anlamıyla bağımsız ve güçlü bir ülke olmanın şart olduğuna vurgu yapan Çiçek, şunları kaydetti:

“Bu noktada kadınlarımıza düşen pay çok büyüktür. Yüzünü ne sadece batıya ne de sadece doğuya dönmüş bir ülke olarak değil. Sadece ve sadece Türkiye ekseni yaklaşımıyla, yenilenmiş altyapısı ve üstyapısıyla, tam bağımsız bir şekilde, mavi vatanımızı, tüm yeraltı ve yerüstü zenginliklerimizi koruyabilen ve özgürce kullanabilen bir Türkiye olmalıyız. Ancak o zaman ülkemizdeki ve tüm dünyadaki mazlumları, kadınları ve çocukları koruyup gözetebiliriz. Bunun için formülümüz; güçlü kadın-güçlü ülke yönetimi ve sonuç olarak güçlü Türkiye olacaktır. Formüldeki güçlü kadın için Gazi Mustafa Kemal’in Milli Mücadele kadınlarına vurgu yaparak, Anadolu Kadını için söylemiş olduğu, ‘Dünya'da hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez.’ sözünü paylaşarak, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Bu haber toplam 382 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.