“Ekmek parası için 1 Mayıs’ta bile çalışmaya razıydık”

“Ekmek parası için 1 Mayıs’ta bile çalışmaya razıydık”

Muğla’da mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan yaşları 50-55 arasında değişen 5 kadın, sabahın ilk ışıklarında tütün tarlasına inerek ekmek parasını kazanmaya çalışıyorlar.Muğla’da başka çalışma alanı olmayan ve tarım işçisi olarak iş çıktıkça tarlada çalışma imkanı bulan kadınlar, saati 10 TL için tütün tarlasında sıcağın altında ter dökerken, oruç tutmayı da ihmal etmiyorlar.Pandemi tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı...

A+A-

Muğla’da mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan yaşları 50-55 arasında değişen 5 kadın, sabahın ilk ışıklarında tütün tarlasına inerek ekmek parasını kazanmaya çalışıyorlar.

Muğla’da başka çalışma alanı olmayan ve tarım işçisi olarak iş çıktıkça tarlada çalışma imkanı bulan kadınlar, saati 10 TL için tütün tarlasında sıcağın altında ter dökerken, oruç tutmayı da ihmal etmiyorlar.

Pandemi tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin aldığı 17 günlük tam kapanma kararı sonrası tarladaki tütün dikimi işlerine ara vermek zorunda kalan tarım işçileri, başka gelirleri olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler.

İşçiler adına konuşan 51 yaşındaki Aysel Uyar, “Bugün 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, hepimize kutlu olsun. Bizler 1 Mayıs’ta işçi ve emekçiler olarak biraz daha değerli olduğumuzu hissediyoruz. Birbirimizin İşçi Bayramı’nı kutluyoruz. Ama bizim başka bir gelirimiz yok. Aylık bir maaşımız yok. Biz tarlada çalıştığımız sürece ekmeğimizi kazanabiliyoruz. Ancak uygulanan tam kapanma nedeniyle tarladaki işimize ara vermek zorunda kaldık. İşçi Bayramı’nı da evlerimizde kendi başımıza kutluyoruz. Ama keşke tarım işçileri yasaktan muaf olsa. Biz evimizde değil tarlada işimizin başında olsak. Ekmek paramız için 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda bile çalışmaya razıydık. Pandemi nedeniyle zaten pek çok kişi maddi sıkıntı yaşıyor. Bizler 10 lira fazla kazanalım diye akşama kadar tarlada çalışan insanlarız.” ifadelerini kullandı. 

Bu haber toplam 892 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.