EVLERİ YIKILAN KÖYLÜLER PROTESTO ETTİ

EVLERİ YIKILAN KÖYLÜLER PROTESTO ETTİ

Muğla’nın Menteşe ilçesinde imar barışı süresince usulüne uygun olmayan yapı kayıt belgesi almış olan yapıların yıkımının ardından imar barışı mağdurları, Menteşe Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak evlerinin yıkılmasını protesto etti.

A+A-

Geçtiğimiz hafta Menteşe’nin Kıran Mahallesinde yapı yasağı bulunan sit alanlarda yapılan ve imar barışı süresince usulüne uygun olmayan yapı kayıt belgesi almış olan yapıların yıkımları yapılmıştı.

Kıran, Kuyucak, Sarnıç ve Derinkuyu mahallerinde yaşayan imar barışı mağduru vatandaşlar Menteşe Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Vatandaşların açıklamasını Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı ve Saadet Parti Menteşe İlçe Başkanlığı destek verdi.

img-3513.jpg

“VATANDAŞA BARINABİLECEK YERLER GÖSTERİLSİN”

Menteşe Belediyesi önünde yapılan açıklamada vatandaşlara barınabilecekleri bir yer gösterilmesi gerektiğini söyleyen Saadet Partisi Menteşe İlçe Başkanı Fatih Kocabıyık, “Kıran, Kuyucak, Derinkuyu ve çevre köylülerle bir araya geldik. Vatandaşımız sadece yaşamak ve üretmek için çocuklarına bir yuva inşa etmek için yapmış olduğu yuvalarının yıkılmasıyla karşı karşıyadır. Vatandaşımız sadece hayatını idame ettirmek için yapmış olduğu bu yuvalarının yıkılmasını istemiyor. Vatandaşımız istiyor ki, öncelikle yaşamış oldukları bu köylerde yılar önce ihtiyacın hiçbir şekilde karşılanmadığı imar planları değiştirilsin. Vatandaşa barınabilecek yerler gösterilsin. İmar barışı ile mağduriyetleri giderilsin istiyorlar. Bırakın bu insanlar üretimini yapsınlar. Biz Saadet Partisi olarak, bu vatandaşların yanındayız. İlgili kimse sesleniyoruz. Vatandaş sadece yaşamak istiyor, vatandaş evi başına yıkılsın istemiyor. Bu insanlar kaçak yapı yapmışsa revize edilmeyen imar planları yüzündendir. Bu memlekette Saadet Partisinden başka bu vatandaşların hakkını savunacak bir siyasetçi yok mu? Milletvekilleri neredesiniz? Sessizliğe kapılmayın” dedi.

Menteşe Belediyesi önünde yapılan açıklamanın ardından köylüler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne yürüdü.

img-3530-001.jpg

YIKIM İŞLERİNE BİR AN ÖNCE SON VERİLMELİ”

Yıkım işlerine bir an önce son verilmesi gerektiğini kaydeden Vatan Partisi İl Sekreteri Emin Can Polat, “Bizler bugün Menteşe İlçemiz köylerinde atadan kalan mirasımıza sahip çıkarak yaşam süren ve evleri haksız şekilde yıkıma uğratılan köylüleriz. Her birimiz hukukun üstünlüğüne ve hukuk kurallarının gereğine saygılıyız. Evlerimizin yıkımı hakkında verilmiş kararlar da olsa, bu kararlar bugün kesinleşmiş de olsa yaşam alanımızın bu şekilde yıkıma ter edilmesi bizim için de kamu içinde haksız ağır ve yıpratıcı bir sonuç doğurmuştur. Hükümet de, yerel yönetimler de bu haksızlıktan sorumludurlar.

Menteşe ilçemizin yıkım işlemi uygulanan yapı kayıt ve imar planı mağduru köylüler olarak bu haksız yıkım işlerine bir an önce son verilmesini, öncelikle iptal edilen Nazım İmar Planı’nın doğurduğu imar kaosunun çözümlenmesini, eşitlik ilkesi ve Anayasal hükümler doğrultusunda hakkımızda yıkım kararı değil koruyucu tedbir alınmasını ve yaşam alanı yok edilen biz mağdur yurttaşların sesinin duyulmasını ve duyurulmasını istiyoruz” dedi.

img-3486.jpg

“BİZİ BU SIKINTILARDAN KURTARIN”

İl Müdürlüğü önünde yapılan açıklamalarda köylülerden Cağnur Ayhan, “Sayın yetkililerim, sayın meclisimiz, sizlere söylüyorum, ben istiyorum ki Sayın Cumhurbaşkanım sizin sıkıntılarınızı biz yıllardır giderdik. 15 Temmuz’da canilerin elinden kurtardık. Sayın Cumhurbaşkanım, yüce meclisimiz ve yetkililer, bizi bu sıkıntılardan kurtarın” diye konuştu.

“GELDİKLERİ ZAMAN NEREDE KALACAKLAR?”

Kıran köylülerinden Mustafa Yalçın, “Benim 3 tane kızım, 5 tane torunum var. Geldikleri zaman içinde yatabilmeleri için 2 odalı bir ev yaptım. Buna yıkım kararı aldılar. Bu sizce uygun mudur? Geldikleri zaman nerede kalacaklar? Böyle bir şey olamaz. Yıkım kararları durdurulsun. İmar barışımda var şu an aktif durumda ama yıkım kararı var” dedi.

“KOMŞULARIMIN EVLERİ YIKILDI BEN AĞLADIM”

Aysel Özdemir ise “Ben Kıran köyünden geldim. Bu topraklarımız şehit vererek gelmiştir. Bizim topraklarımız dedelerimizden, nenelerimizden geldi. Bizim zeytin ağaçlarımız var 200 tane. 1+1 ağaç ev yaptım. Evimi yıkıyorlar. Komşularımın evleri yıkıldı ben ağladım, acıdım. Biz rantçı değiliz. Biz haklarımızı aramaya geldik. Cumhurbaşkanı, Milletvekili, belediye başkanları nerede? Bize sahip çıkan yok mu? Seçim zamanı köylere geliyorlar, 'şunu yapacağız, bunu yapacağız' diye. Bu yıkımlarda kimse gelmedi” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar açıklamanın ardından “yıkım değil, çözüm istiyoruz” sloganları atarak alandan ayrıldı.

Bu haber toplam 322 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.