“FİYAT TARİFELERİNİN BİR AN ÖNCE GÜNCELLENMESİ GEREKMEKTEDİR”

“FİYAT TARİFELERİNİN BİR AN ÖNCE GÜNCELLENMESİ GEREKMEKTEDİR”

Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Arif Özer, artan akaryakıt fiyatları nedeniyle servis ve taksici esnafının yaşadığı mağduriyeti, yaptığı açıklamayla dile getirdi.“YENİ ÜCRETLER MALİYETLERİ KARŞILAYAMAZ SEVİYEDEDİR”Son dönemlerde akaryakıt ve amortisman giderlerine dikkat çeken Başkan Özer, “Muğla genelinde taşıma hizmeti veren esnaflarımız batmak üzere. Son zamanlarda akaryakıta üst üste gelen zamlar esnafımızın...

A+A-

Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Arif Özer, artan akaryakıt fiyatları nedeniyle servis ve taksici esnafının yaşadığı mağduriyeti, yaptığı açıklamayla dile getirdi.

“YENİ ÜCRETLER MALİYETLERİ KARŞILAYAMAZ SEVİYEDEDİR”

Son dönemlerde akaryakıt ve amortisman giderlerine dikkat çeken Başkan Özer, “Muğla genelinde taşıma hizmeti veren esnaflarımız batmak üzere. Son zamanlarda akaryakıta üst üste gelen zamlar esnafımızın belini bükmüştür. Araç bakım, onarım, lastik, sigorta, araç muayene ücretleri ve benzeri gider kalemlerinin artması sebebi ile ticari taksi ve S plakalara UKOME tarafından verilen zamlar yetersiz kalmaktadır. Bu tarihte mazot 9.00 TL iken şuan yakıt fiyatları 20.00TL’yi geçmiş durumdadır. 28 Şubat 2022 tarihinde toplu taşıma ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapılmış olmasına rağmen, Mart ayı içerisinde nerdeyse her gün akaryakıt fiyatlarında meydana gelen fiyat artışları sebebiyle belirlenen yeni ücretler maliyetleri karşılayamaz seviyededir.” dedi.

Pandemi sürecinde zarar gören taşımacı esnafının toparlanmaya başladığı sırada bu kez de artan maliyetlerin (akaryakıt, lastik, sigorta, muayene vs.) altında kaldığını ve taşıma hizmetinin yapılamaz hale geldiğini vurgulayan Başkanı Arif Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Servisçi ve taksici esnafının ayakta kalabilmesi için akaryakıttaki artış farkı güncel taşıma ücretlerine yansıtılmalıdır. Servisçi ve taksici esnaflarımız akaryakıt zamlarına karşı zorlanıyor. Durum gerçekten vahimdir. Servisçi esnafımız pandemide çalışmayarak Bağkur sigorta primlerini ödeyememişlerdir. S plaka taşımacıların ve T plakalı işletmelerin ayakta kalabilmesi için UKOME Kurulunca servis fiyatları ve taksi fiyat tarifelerinin bir an önce güncellenmesi gerekmektedir.”

Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.