GELECEĞİN SPORU İÇİN ŞAMPİYONA MSKÜ’DE DÜZENLENDİ

GELECEĞİN SPORU İÇİN ŞAMPİYONA MSKÜ’DE DÜZENLENDİ

Türkiye Üniversiteler Arası Hado Şampiyonası bu yıl 12-14 Mayıs tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) gerçekleştirildi.

A+A-

Türkiye E-Spor Federasyonuna (TESFED) bağlı bir branş haline gelen ve "Geleceğin sporu" olarak nitelendirilen Japon artırılmış gerçeklik oyunu Hado için Üniversiteler Arası Hado Şampiyonası düzenlendi.
“Konsantrasyonuna ve kondisyonuna güvenen 14 üniversite takımı burada. Peki sen HADO’yu denemek ister misin?” çağrısıyla gerçekleştirilen şampiyonada, dünyada henüz yeni olan bu spor dalı sporserverlerden yoğun ilgi gördü.

MSKÜ Rektörü Prof. D. Hüseyin Çiçek, Şampiyonanın açılışına katılarak böylesine önemli bir organizasyonun ilk defa MSKÜ’de düzenlenmesinden ve çok sayıda Üniversite takımını MSKÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HADO antrenman gününde MSKÜ Spor Salonu’nda 14 üniversitenin HADO sporcuları kendilerine ayrılan sürelerde ve HADO kortlarında şampiyona öncesi son çalışmalarını gerçekleştirdi.

HADO Türkiye Direktörü Koray Erdemir, “HADO, 2016 yılında Japonya’dan çıkmış olan ve dünya literatüründe ‘Teknospor’ kavramını ilk kez gerçekleştiren bir spor branşıdır. Mücadeleler 1’e 1, 2’ye 2 ve 3’e 3 şeklinde yapılabiliyor. Artırılmış gerçeklik gözlükleri takılarak oynanan, çok ciddi kondisyon ve konsantrasyon gerektiren bir spor branşıdır. 25 Eylül 2021’de dünyada ilk kez Türkiye’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 12 takım arasından milli takımımız namağlup şekilde şampiyon oldu. Şu ana kadar aldığımız en büyük başarımızdır. Eylül ayında Fransa’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na da yine iddialı bir milli takımla gitmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye’de E-Spor Federasyonu’nun altına konumlandırılmış durumda olan HADO, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun 2022 takviminde yer aldı. Şimdi ise Türkiye’nin ilk Üniversiteler Şampiyonası’nı 12-14 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenliyoruz ve tüm HADO severleri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitenin ev sahipliğinde, Türkiye’nin dört bir yanından 14 üniversitenin oyuncularının katılacağı Teknospor festivaline bekliyoruz” dedi.

Yapılan kura çekimi sonrasında MSKÜ A grubunda yer aldı.

HADO NEDİR?

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve E-Spor Federasyonu tarafından bir branş sporu olarak kabul edilen HADO, branş için oluşturulan özel alanda teknolojik ekipmanlar ile oynanan yeni nesil bir Teknospor oyunudur.
3’er kişiden oluşan 2 takım, 80 saniye içerisinde karşılıklı olarak teknolojik ekipmanlar takıp 3 set üzerinden mücadelesini sergiliyor. Japon Artırılmış Gerçeklik Sporu olan HADO, ülkemizde 2019 yılından bu yana oynanıyor. 

Bu haber toplam 393 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.