GİRGİN, EMEKLİ ASTSUBAYLARIN İSTEKLERİNE DEĞİNDİ

GİRGİN, EMEKLİ ASTSUBAYLARIN İSTEKLERİNE DEĞİNDİ

Milletvekili Girgin, TBMM’de daha önce dile getirdiklerini belirterek, emekli astsubayların isteklerini ziyarette tekrardan gündeme getirdi.CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’ni ziyaret etti. Girgin, “Türk Silahlı Kuvvetlerinde hâlen görev yapan ve emekli astsubayların, aynı eğitim seviyelerine sahip olmalarına rağmen diğer meslek gruplarına göre göreve başlangıç ve derece kademeleri daha alt seviyede” olduğunu...

A+A-

Milletvekili Girgin, TBMM’de daha önce dile getirdiklerini belirterek, emekli astsubayların isteklerini ziyarette tekrardan gündeme getirdi.
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’ni ziyaret etti. Girgin, “Türk Silahlı Kuvvetlerinde hâlen görev yapan ve emekli astsubayların, aynı eğitim seviyelerine sahip olmalarına rağmen diğer meslek gruplarına göre göreve başlangıç ve derece kademeleri daha alt seviyede” olduğunu ifade ederek, düzeltme yapılamasının altını çizdi.
Milletvekili Girgin, “2018 yılında sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konuda verdiği sözün tutulması, emekliliklerine yansıyacak şekilde 4800 ek göstergenin verilmesi, hâlen görevde olan ve emekli astsubayları da kapsayacak şekilde kıdemli astsubay tazminatı verilmesi, sınıf okullarında 18 yaş altında geçen sürelerin de fiilî hizmetten sayılması, adi malul ve vazife malulü emekli astsubayların maddi durumlarının iyileştirilmesi, sosyal tesislerin tamamının subay ve astsubaylarca müşterek kullanılması gerekiyor. Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 487 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.