GÖNÜLLÜLER YANGIN EĞİTİMİ ALDI

GÖNÜLLÜLER YANGIN EĞİTİMİ ALDI

Muğla’da, 16 Türk Kızılay Menteşe Şube gönüllüsü, temel iş güvenliği, iş sağlığı ve yangına müdahale eğitimi aldı.

A+A-

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünce 16 Türk Kızılay Menteşe Şube gönü gönüllüsüne yönelik ‘orman gönüllülük eğitimi’ verildi.

Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda verilen eğitimin sabahki bölümünde Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü İsmail Durak ve Şube Müdürlüğü Mühendisi ve yangın uzmanı Hasan Altındağ tarafından, temel iş güvenliği, iş sağlığı ve yangına müdahale hakkında sunum yapıldı.

Eğitimin ikinci bölümünde ise Yılanlı Orman İşletme Şefliğinde uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Burada gönüllüler arasında hortum serme ve hortum ucuna en erken suyu verme yarışması yapıldı. 125 metre hortumu en erken seren ve arazözden hortum ucuna en erken suyu veren ekip ödüllendirildi.

Eğitimin ardından yazılı sınav gerçekleştirildi.

Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte farklı bir etkinliğe öncülük yaptıklarını söyledi.

Geçen yıl Muğla’da 7-8 ilçede aynı anda yangınlar çıktığını, sahada yangına müdahale eden ekiplere lojistik destek verdiklerini hatırlatan Gürbüz, yangın tecrübeleri olmadığı için zaman zaman ekiplere ulaşmakta zorluk çektiklerini, ifade etti.

Gürbüz, özellikle yangına müdahale eden alev savaşçılarına kumanya, su, kıyafet, yanmaz ayakkabı ve tıbbi destek sağlama sürecinde yangının yoğun olduğu noktalarda zorluklar yaşadıklarını, ekiplerin malzemeleri almak için lojistik merkezlerine gelmek zorunda kaldığını anlattı.

“AMACIMIZ YANGINA GİDEN GÖNÜLLÜLERİMİZİ TEHLİKEYE ATMAMAK”

16 Kızılay gönüllüsü ile birlikte iş güvenliği, iş sağlığı ve yangına müdahale eğitimi almaya karar verdiklerini dile getiren Gürbüz, şunları kaydetti:

“Türkiye’de ilk defa bir Kızılay Şubesi gönüllüleri bu eğitimi alıyor. Muğla’da bugüne kadar yaklaşık 2 bin 500 gönüllüye bu eğitim verildi. Hem havadan hem de karardan müdahale konusunda tecrübeli ve uzman müdürlerimizden bu eğitimi aldık. Muğla’da, Antalya’da, Adana’da yaşanan yangınlarda Türk toplumunun yardımseverliği bir kez daha ortaya çıktı. Yani gönüllülük esası, dayanışma kültürü Türk toplumunda var. Bu dayanışma kültürünü profesyonelliğe dönüştürme ye, buna öncülük etmeye çalışıyoruz. Yaşanan yangınlarda gönüllülük eğitimi olmayan vatandaşlar ciddi şekilde yaralandı. Buradaki amacımız, yangına giden gönüllülerimizi tehlikeye atmamak.”

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü İsmail Durak da resmi gazetede yayınlanan orman gönüllüleriyle ilgili eğitimde, sabah sunum şeklinde bilgilendirme, öğleden sonra da uygulamalı eğitim verildiğini söyledi.

Eğitimin ilk kısmı temel iş sağlığı, iş güvenliği ile ilgili temel bilgilendirme, daha sonra da ilgili Kişisel Koruyucu donanımların kullanımı ve tanıtımını yaptıklarını belirten Durak, “Kızılay ekibine bu duyarlılıkları, böyle bir ekip oluşturup zaman ayırdıkları ve daha da önemlisi gelecek nesillerin emanetini korumak için böyle bir özveride bulundukları için ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bu haber toplam 256 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.