GÜMÜŞLÜK MÜZİK FESTİVALİ’NDE ALİYEV ÜLBEGİ İKİLİSİ SAHNE ALACAK

GÜMÜŞLÜK MÜZİK FESTİVALİ’NDE ALİYEV ÜLBEGİ İKİLİSİ SAHNE ALACAK

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Fransız piyanist Olivier Gardon’u Antik Taş Ocağı’nda; bir sonraki gün ise çellist Jamal Aliyev ve piyanist Zeynep Ülbegi’yi, Le Chic Bodrum’da konuk edecek.

A+A-

20.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, “çok renkli bir sanatçı” olarak nitelendirilen Fransız piyanist Olivier Gardon’u 27 Temmuz Perşembe akşamı festivalin tarihi konser alanında saat 21.00’de konuk etmeye hazırlanıyor. Bir sonraki gün,28 Temmuz Cuma akşamı ise festival Gümüşlük’ten Bodrum’a taşınacak ve Le Chic Bodrum’un sahnesi genç ve yetenekli iki Türk müzisyeni ağırlayacak. Yeni jenerasyonun hızla yükselen ve en çok aranan isimleri arasında yer alan çellist Jamal Aliyev ve genç yaşına karşın kariyeri ödüllerle dolu piyanist Zeynep Ülbegi, Bodrumlu klasik müzikseverin karşısına çıkacak. Her iki konserinde etkinlik sponsorluğunu Denizbank üstlenecek.

FRANSIZ PİYANİST GARDON, BEETHOVEN, SCHUMANN VE DEBUSSY’NİN ESELERİNİ SESLENDİRECEK
Londra Senfoni Orkestrası, Salzburg Mozarteum Orkestrası, Sofya Filarmoni Orkestrası, Prag Oda Orkestrası gibi daha pek çok önemli okestrayla sahneye çıkan Olivier Gardon, Karl Münchinger, Ferdinand Leitner, Pierre Dervaux, Jean-Claude Casadesus gibi şefler eşliğinde sahne almış bir sanatçı. Genç yaşlarından itibaren birçok ödülle onurlandırılan Gardon, bir yandan da dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen yarışmalara jüri üyesi olarak davet ediliyor.

Diskografisinde Beethoven, Brahms, Bizet, Debussy, Liszt, Mussorgsky, Milhaud, Schumann, Vierne'nin komple piyano eserleri ve Alkan'ın komple oda müziği eserleri yer alan Olivier Gardon, 27 Temmuz Perşembe akşamı, “Taşta” konserleri serisinde Gümüşlük’te tarihi mekanda vereceği konserde ilk olarak L.v. Beethoven’ın, “Sonata n° 30 op.109 E major” adlı yapıtını seslendirecek. Sanatçı daha sonra R. Schumann’ın, “Humoreske op. 20” adlı eserini ve C.Debussy’nin, “6 Preludes (excerpts from the second book)” adlı eseriniizleyicinin beğenisine sunacak.

GENÇ TÜRK MÜZİSYENLER, LE CHİC BODRUM’DA KLASİK MÜZİK ZİYAFETİ VERECEK

Farklı kültürlerden beslenen bir özgeçmişe sahip olan Jamal Aliyev kendi kültüründen beslendiği müzik bilgisini batı kültürüne tanıtarak ve sentezleyerek iki dünya arasında bir sanat köprüsü kurmayı amaçlayan müzik projeleri üzerine çalışıyor. Şimdiden dünya çapında bir kariyere sahip sanatçımıza, 28 Temmuz Cuma akşamı Le Chic Bodrum’da piyanist Zeynep Ülbegi eşlik edecek. 2019 yılı Aralık ayından beri belirli aralıklarla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Haziran 2023'ten beri Etisan Holding Oda Orkestrası’nda orkestra piyanisti olarak görev alan Ülbegi, piyanistliğinin yanı sıra şan alanında da umut vaat ediyor. Zeynep Ülbegi, dünyanın en önemli müzik okullarından biri olan Amerika’daki Eastman School of Music’in şan bölümünü kazanan ilk Türk oldu ve dikkatleri topladı.

İkili Bodrum’da verecekleri konserde, Dimitri Şostakoviç’ten, “Çello Piyano Sonatı”; Johann Sebastian Bach’tan, “Ave Maria”; Niccolò Paganini’den, “Variations on a theme by Rossini”; Georg Friedrich Händel’den, “Lascia Chio Pianga”; Astor Piazzolla’dan, “Oblivion”; Frédéric François Chopin’den, “Polonaise Brillante”; Maria Theresia Von Paradis’den, “Sicilienne” ve David Popper’dan, “Hungarian Rhapsody” adlı eserleri seslendirecek.

 

Bu haber toplam 208 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.