“HEMSBALL” YAYGINLAŞMAYA DEVAM EDİYOR

“HEMSBALL” YAYGINLAŞMAYA DEVAM EDİYOR

2011 senesinde Murat Altınay'ın kızıyla oynarken keşfettiği ve daha sonra tasarladığı bir spor olan Hemsball, 2013 yılında ''Hemsball Resmi Spor Branşı'' olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylandı. 2021 yılında da Uluslararası Hemsball Federasyonu kuruldu.Hemsball’ın zevkli ve eğlenceli bir spor branşı olduğunu dile getiren İl Müdürü Ömer İlman “Her yaştan bireylerin rahatlıkla oynayabileceği bir spor dalı. Kuralları basit....

A+A-

2011 senesinde Murat Altınay'ın kızıyla oynarken keşfettiği ve daha sonra tasarladığı bir spor olan Hemsball, 2013 yılında ''Hemsball Resmi Spor Branşı'' olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylandı. 2021 yılında da Uluslararası Hemsball Federasyonu kuruldu.

Hemsball’ın zevkli ve eğlenceli bir spor branşı olduğunu dile getiren İl Müdürü Ömer İlman “Her yaştan bireylerin rahatlıkla oynayabileceği bir spor dalı. Kuralları basit. Özellikle çocuklarda refleks, odaklanma ve dikkat gelişimi için çok iyi bir spor branşı. Hemsball oynamak için gerekli tüm malzemeler taşınabilir bir çantaya sığmaktadır. Çantada 2 ayak basma tahtası, 1 orta tabla, 1 çember ve bir top var. İki ayak basmasının üzerine karşılıklı birer sporcu geçiyor. Topu çemberin içine atarak ama çembere dokundurmadan sektirmeye çalışıyor. Rakibi çemberin içinde seken topu yakalamazsa sayı alıyor. Her hata bir sayı kazandırıyor. 12 sayı toplayan bir seti kazanmış oluyor. Üç seti kazanan da oyunu kazanmış oluyor. Küçüklerde de 2 seti kazanan birinci oluyor. Bu yeni Türk sporunun ilimizde gelişmesi ve yaygınlaştırılması konusunda gerekli destekleri vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Hemsball Muğla İl Temsilcisi İslam Balıkçı ise “Önceliğimiz Hemsball’ı okullarda, Gençlik Merkezlerinde ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrencilere ve gençlere tanıtıp oynatmak. Geleceğin sporu olacak olan Hemsball' da hedefimiz Dünyada ve Türkiye’de başarılı sporcular yetiştirmektir. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın onayladığı Milli Spor Branşımızı Muğla' da 3'ten 93'e herkesle buluşturmak ve oynatmak istiyoruz. Hemsball sporunun en güzel yanı Kur ve Oyna ile pratik şekilde oynanması hiç bir salona gerek duymadan her yerde rahatlıkla oynanabilir olmasıdır. Ekim ayında Muğla ilinde 1. Kademe Hemsball Antrenörlük Kursu ve Hemsball Aday Hakem Kursunu açılacağını, 18 yaşında Lise Mezunu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin Hemsball ailesine katılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Hemsball spor branşının faydalarına değinen Temsilci Balıkçı, “Çocukların ince ve kaba psikomotor gelişimini destekler. Odaklanma ve konsantrasyon gelişimini destekler. Refleks gelişimini sağlar. Dikkat eksikliği olan çocuk ve bireylerde dikkat gelişimini destekler. Esneklik kazandırır. Denge ve el göz koordinasyon yeteneklerini gelişimini destekler. Yaşlıların fiziki aktivitelerini arttırarak sağlıklı yaşama destek olur. Engelli bireylerin fiziki ruhsal psikolojik gelişimlerine destek olur. Çocukların bilgisayar, telefon bağımlılıklarından uzak durmasını sağlayarak, topluma sağlıklı yaşam bilincini yaygınlaştırır.” dedi.

Bu haber toplam 213 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.