İASOS ANTİK KENTİ’NDE ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

İASOS ANTİK KENTİ’NDE ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

1-7 Haziran tarihlerinde kutlanan Çevre Haftası, Muğla’da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Program kapsamında Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personeli, Milas’ta bulunan İasos Antik Kenti’ni ziyaret etti.

A+A-

Çevre Haftası, Muğla Valiliği koordinesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Muğla İl Müdürlüğü’nce “Temiz deniz, temiz dünya” sloganıyla düzenlenen etkinliklerle Muğla’nın Menteşe İlçesinde başladı.

1-7 Haziran Çevre Haftası etkinlikleri 2 Haziran Cuma günü Muğla’nın Menteşe ilçesinde kamu çalışanları ve bisiklet derneklerinin katılımı ile Düğerek-Ortaköy yolu güzergâhı bisiklet turu ile start verdi.

Etkinlikler, Dost Treaking grubu ile Menteşe ilçesi Saburhane Meydanı’ndan başlayarak Değirmendere Kanyonu’na yürüyüş ile devam etti.

whatsapp-image-2023-06-04-at-15-28-42.jpeg

Program kapsamında Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personeli, Milas’ın Kıyıkışlacık Mahallesi’nde bulunan İasos Antik Kenti’ni ziyaret etti.

Kurum personelleri, kazı çalışmalarını yürüten Prof.Dr. Asuman Baldıran ve ekibi ile birlikte çevre etkinliği gerçekleştirdi.

whatsapp-image-2023-06-04-at-15-28-40-1.jpeg

Zengin, tarihi ve kültürel mirasıyla Türkiye’nin en önemli tarihi noktalarından biri olan İasos Antik Kentindeki bu etkinlik ile tarihin korunması, gelecek nesillere aktarılması ve doğanın korunması konusunda farkındalık oluşturulması hedeflendi.

Bu haber toplam 229 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.