MSKÜ HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİNDEN "YÜZ YÜZE SINAV" KARARINA TEPKİ

MSKÜ HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİNDEN "YÜZ YÜZE SINAV" KARARINA TEPKİ

MSKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerinin gireceği Yıl Sonu Yeterlilik Sınavlarının yüz yüze yapacağı açıklamasının ardından öğrencilerden ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) bu karara tepki gösterdi. Öğrenciler yaptığı açıklamada, “Masrafa girmek zorunda kalacağız. Final sınavları yüz yüze değil çevrimiçi yapılmalıdır” denildi.

A+A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde uzaktan eğitim devam ederken, Üniversite Senatosu'nun Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerinin gireceği Yıl Sonu Yeterlilik Sınavlarını yüz yüze yapacağını açıklaması üzerine öğrencilerden ve Türkiye Gençlik Birliği'nden tepki geldi.

Bilgisayar Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi Batuhan Evleksiz, bu karara yönelik tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Sınavların yüz yüze yapılması, eğitimini uzaktan alan depremzede arkadaşlarımız ve şehir dışında olup Muğla'ya gelmek zorunda olacak öğrenciler için ciddi bir eşitsizliğe yol açacaktır. MSKÜ öğrencileri olarak sadece sınava girmek için binlerce lira masrafa girmek zorunda kalacağız. Final sınavları yüz yüze değil çevrimiçi yapılmalıdır."

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Türkiye Gençlik Birliği Muğla İl Başkanı Şaban Girgin de bu duruma kayıtsız kalmadı. Girgin bu karara şu sözlerle karşı çıktı:

"Böyle bir karar alındığı için arkadaşlarımız bizimle iletişime geçtiler, üniversitemizin bu yanlış karardan dönmesini sağlamak için çalışmalara başladık. 2 Haziran Cuma akşamı başlattığımız imza kampanyasına şu ana kadar 921 arkadaşımız destek verdi. Ayrıca 4 Haziran Pazar günü saat 16.00'da Twitter çalışması yapacağız. Öğrencinin haklı talebi yerine getirilene kadar çalışmalarımız devam edecek. Türkiye Gençlik Birliği olarak bu meselenin takipçisi olacağız. Eşitsizliğe ve mağduriyete yol açmamak için karardan geri dönülsün, sınavlar çevrimiçi olsun!"

Bu haber toplam 394 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.