İMAM HATİPLİ GENÇLER TÜRKİYE FİNALİNDE

İMAM HATİPLİ GENÇLER TÜRKİYE FİNALİNDE

NEVAL ARSLAN // 16’ıncı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışması’nda, Danışmanlığını Fen Bilimleri Öğretmeni Şebnem Karacak Deren’in yaptığı Ayşe Nil Korkmaz ve Berra Nazlı’nın hazırladığı “Zeytin Karasuyunun Mermer Atıklarıyla Arıtılması ve Organik Gübre Eldesi” (KARMERAT) 1’inci oldu. Bölge birincileri Diyarbakır’da Türkiye finalinde Muğla’yı temsil edecek.

A+A-

Muğla ve ilçelerinden toplam 10 projenin katıldığı, 16’ıncı TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışması’nda Menteşe ilçesinde Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu İmam Hatip Ortaokulu birinciliği kazanmıştı.

Danışmanlığını Fen Bilimleri Öğretmeni Şebnem Karacak Deren’in yaptığı Ayşe Nil Korkmaz ve Berra Nazlı’nın hazırladığı “Zeytin Karasuyunun Mermer Atıklarıyla Arıtılması ve Organik Gübre Eldesi” (KARMERAT)30 Ekim-4 Kasım arasında Diyarbakır’da yapılacak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi 2021-2022 yılı, TÜBİTAK Ortaokullar arası Araştırma Projeleri Yarışmalarında Fen Bilimleri (Kimya) dalında yapmış olduğu çalışmalar ile Muğla’yı 3 okulun temsil edeceği finalde hem Muğla hem de Menteşe ilçesini Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri Berra Nazlı ve Ayşe Nil Korkmaz temsil edecek.

Konu ile ilgili olarak gazetemize konuşan Okul Müdürü Ramazan Toraman, “Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak, her yıl mutlaka TİBİTAK bölge finallerinde ilimizi ve ilçemizi temsil ettiği gibi bu yılda ortaokullarda Kimya alanında yarışacak. TÜBİTAK Türkiye Finallerinde ilimizi ve ilçemizi başarı ile temsil ederek, derece ile döneceklerine inanıyorum. Ne olursa olsun, buraya kadar bile gelmek büyük bir başarı. TÜBİTAK projeleri alanında okulumuzun çok iyi, proje ekibimiz oldukça iyi. Her yıl daha fazla proje hazırlayarak, yarışmaya katılım sağlıyorlar. Bu zorlu süreçte, öğrenci ve öğretmenimize başarılar diliyoruz.” dedi.

Proje danışmanı Şebnem Karacak Deren ise, “Muğla’da özellikle İmam Hatip Ortaokulunda ve lisesinde uygulanan eğitim modeli ile öğrencilerin edindiği akademik bilgiyi projeye, bilimsel araştırma basamaklarını ise uygulamaya dönüştüren Muğla İmam Hatip Ortaokulu ve Muğla Kız İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK proje yarışmasında her yıl sayısız başarıya imza atıyor. Proje yönetimi dersleri alan öğrenciler proje geliştirmeden önce yol haritasını çiziyor. Öğrencilerimiz bilimsel süreç becerileri kazanıyor. Böylece doğayı ve olayları bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirebiliyor. Bugünde bu süreçlerin meyvelerini topluyoruz” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2022-10-10-at-14-02-27.jpeg

MSKÜ’DEN BAŞARILI GENÇLERE DESTEK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Duru ile 2007 yılında yüksek lisans dersinde yollarının kesiştiğini dile getiren Deren şöyle devam etti:

Hem ülkesinin değerlerine önem veren vicdan sahibi hem de akademik manada geçmişi başarılarla dolu M. Emin hocama projemizin deneysel çalışmalarının gerçekleştirilmesinde vermiş olduğu destek ve öğrencilerimin bilimsel süreç becerilerinin gelişmesi noktasında sağlamış olduğu katkılardan dolayı öğrencilerim ve kurumum adına çok teşekkür ederiz. Yine yaptığımız proje çalışmasındaki analiz işlemlerinin yapılmasında destek veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi analiz laboratuvarı sorumlusu Doktora Öğretim Görevlisi Nureddin Öner’e de teşekkür ederiz.” dedi.

Bu haber toplam 618 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.