“KADIN ELİYLE EKO TURİZM” PROJESİ KAPSAMINDA YAPILACAK ÇALIŞMALAR KONUŞULDU

“KADIN ELİYLE EKO TURİZM” PROJESİ KAPSAMINDA YAPILACAK ÇALIŞMALAR KONUŞULDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) tarafından geliştirilen “Kadın Eliyle Ekoturizm” projesi kapsamında Muğla’da yapılacak çalışmalar Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında değerlendirildi.

A+A-

Muğla Valiliği 75. Yıl toplantı salonundaki toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra TOGEMDER Eko Turizm Temsilcisi Handan Esen, Muğla Gıda Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Yüksek Gıda Mühendisi Gülşah Arslan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Muhammet Sevinç, Muğla Valiliği AB ve Proje Ofisinden Öğr. Görevlisi Damla Bülbüloğlu ve Buket Ballıel Ünal katıldı.

Proje ile birlikte eko turizm alanında kadın istihdamı arttırılarak alternatif ve sürdürülebilir turizme katkı sağlanacak. Proje ile birlikte turizmde yerel ve doğal ürünlerin kullanılması, yerel kültürel değerlerin ve yerel gastronominin ön plana çıkarılması amaçlanıyor.

TOGEMDER Eko Turizm Temsilcisi Handan Esen yaptığı konuşmada, “7 ilin Valiliği ve Belediyeleri ile hayata geçirilen ‘Kadın Eliyle Ekoturizm’ projesinde 7 bölgeden seçilen 7 kadınımız ekoturizm alanında girişimcilik ile ilgili olarak eğitimler alacaklar. Hem farkındalıkları yükselecek hem de ihtiyaçları olan donanımlara sahip olacaklar. Bunun sonucunda ekoturizm ile ilgili kendi girişimlerini kuracaklar” ifadelerini kullandı.

 Turizmde artan oranda yerel ve doğal ürünlerin, yerel geleneklerin ve gastronominin daha fazla talep gördüğünü belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı Eko turizm alanındaki yapılan çalışmalara katkı sunması beklenen proje için emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu haber toplam 271 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.