KADIN PLATFORMU CHP MUĞLA’DAN ÖZÜR BEKLİYOR

KADIN PLATFORMU CHP MUĞLA’DAN ÖZÜR BEKLİYOR

CHP Muğla İl Başkanlığı’nda sekreter olarak çalışan ve görevi sırasında İl Delegesi Mehmet A. tarafından tacize uğradığı iddia edilen A.E., İl Yönetim Kurulunun kararıyla işten çıkarıldı.A.E’yi taciz ettiği iddia edilen CHP Muğla İl Delegesi Mehmet A. ise, Sarkıntılık Yapmak Suretiyle Cinsel Saldırı suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.İşten çıkarılma olayının ardından CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu açıklama...

A+A-

CHP Muğla İl Başkanlığı’nda sekreter olarak çalışan ve görevi sırasında İl Delegesi Mehmet A. tarafından tacize uğradığı iddia edilen A.E., İl Yönetim Kurulunun kararıyla işten çıkarıldı.

A.E’yi taciz ettiği iddia edilen CHP Muğla İl Delegesi Mehmet A. ise, Sarkıntılık Yapmak Suretiyle Cinsel Saldırı suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İşten çıkarılma olayının ardından CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu açıklama yaparak, olayın başından beri A.E’nin yanında olduklarını fakat ‘delil karartma’ iddiası ile kamera kayıtlarında bir silinme olmadığına dair bilirkişi raporu olmasına rağmen A.E’nin suç duyurusunda bulunduğunu bu yüzden aynı çatı altında çalışmama kararı aldıklarını söyledi.

Konuyla ilgili Menteşe Kadın Platformu, 16 Nisan Cumartesi günü Sınırsızlık Meydanı’nda açıklama yaparak, CHP İl Yönetimine seslendi.

“MAĞDUR KADIN BİR KEZ DAHA MAĞDUR EDİLMİŞTİR”

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ne yazık ki, Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, kararın kesinleşmesinin ardından olayın yaşandığı ilk günden itibaren mağdur kadına yönelik uygulanan bilinçli baskı ve şiddetin, kadın arkadaşımızın CHP İl Başkanlığınca görevine son verilmesiyle son noktaya ulaştığını öğrenmiş bulunmaktayız. Kadın arkadaşımızın yaşadığı cinsel şiddet, kadın arkadaşımızın işine son verilmek suretiyle, cezalandırma, ekonomik olarak güçsüz bırakma, toplum dışına atma, ikincil örseleme olarak kendini gösteren başka bir şiddet biçimine dönüşmüştür. Mağdur kadın bir kez daha mağdur edilmiştir. Tüm bu yaşananların sebebini biliyoruz. Bu zihniyetin, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir sonucu, kadını erkekten aşağı gören, eril tahakkümün devamını hedefleyen ve kadını toplum dışına atmaya çalışan siyasal iktidarın zihniyetinden farklı bir zihniyet olmadığını biliyoruz. Mağdur kadın yerine suçlu erkekle empati kuran, faili cezalandırmak yerine faili aklayıp kadını cezalandırmaya çalışan bu eril zihniyeti çok yakından tanıyoruz.”

“MAĞDUR ARKADAŞIMIZDAN KAMUNUN ÖNÜNDE ÖZÜR DİLENMELİ”

Verilen bu yanlış karardan dönülmesi gerektiğini vurgulayan Kadın Platformu, açıklamada son olarak şunları dile getirdi: “Menteşe Kadın Platformu olarak, CHP İl Başkanlığı ve CHP İl Örgütüne sesleniyoruz; Verilen bu kararın, partinizin kadına yönelik şiddetle mücadele alanındaki söylemleri ile tamamen ters düştüğünü, verilen bu kararın bundan sonraki süreçte, parti içerisinde ve kentimizde, tacize ve şiddete uğrayan ya da uğrama ihtimali bulunan kadınların da cesaretlerini kıracağını, haklarını aramaktan çekinmelerine neden olabileceğini fark etmelerini isteriz. CHP Muğla İl örgütünün tüm kadın üyeleri başta olmak üzere il yönetimine, verilen bu yanlış karardan bir an önce dönmeleri ve mağdur kadın arkadaşımızdan kamunun önünde özür dilemeleri gerektiği konusunda uyarıyoruz.”

Bu haber toplam 407 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.