KESİLMEYEN ELEKTRİK MAĞDUR ETTİ

KESİLMEYEN ELEKTRİK MAĞDUR ETTİ

Pandemi döneminde ekonomik olarak en çok etkilenen esnaflar arasında yer alan kuaförlere bu hafta da ADM Elektrik Dağıtımı A.Ş. vurdu. Düğün sezonunun başlaması ile kuaförlerin en yoğun olduğu dönemde yaşanan kesinti randevu iptallerini getirdi ancak kesilmeyen elektrik esnafı mağdur etti.

A+A-

10 Haziran tarihinde ADM Elektrik Dağıtımı Muğla Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile 12 Haziran Pazar günü Muğla Trafo Merkezi’nde yapılacak onarım nedeniyle sabah 06.00 ile 13.00 saatleri arasında kesinti yaşanacağı duyurulmuştu.

Düğün sezonunun başlaması ile kuaförlerin en yoğun döneminde yaşanacak kesinti ile randevular iptal edildi. Ancak beklenen kesinti olmayınca iptal edilen randevular kuaför esnafına zarar yazdı.

Duyuruya göre; Trafo genel bakımı nedeniyle Menteşe’nin Muslihittin, Emirbeyazıt, Karamehmet, Kiramettin, Orta, Karşıyak, Şeyh, Orhaniye, Camikebir, Hacırüstem, Düğerek, Akçaova, Yeşilyurt, Kafaca ve Salihpaşalar mahallesine 12 Haziran Pazar günü saat 06.00 ile 13.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacaktı.

Kesinti beklentisi ile randevuları iptal olan ve dükkânı açmayan kuaförler, kesintinin yaşanmamasıyla ADM Elektrik Dağıtımı A.Ş.‘ye tepki gösterdi.

Olmayan şeyden mağdur olduklarını dile getiren Elit Kuaför işletme sahiplerinden Sezai Atilla, “Elektrik kesintisi olacak diye randevularımızın hepsini iptal ettik. Gelin saçımız vardı. Bu bir maddi kayıptır. Sosyal medyada paylaşım yapıldı. Öte yandan basına da servis edildi. Bizler de kendi sosyal medya hesaplarımızda paylaşım yaparak, planımızı, programımızı kesintiye göre ayarladık. Bizim salonumuzla birlikte diğer işletmelerde kapalıydı. ADM Elektrik Dağıtımı tarafından tekrardan bilgilendirme yapılarak, düzeltme metni yayınlatılmalıydı. Pandemiden sonra 1 müşteri bile bizim için çok değerli. Ben burada 8 tane adam çalıştırıyorum. Öğleye kadar mağduriyet yaşatıldı” diye konuştu.

“ÖZEL ŞİRKETİN DERDİ BAŞKA”

Başka bir kuaför esnafı ise, “Pandemiden dolayı zaman kaybımız oldu. Zaten yaz döneminde yoğun bir iş sürecimiz oluyor. Bu paylaşımlar neye göre paylaşılıyor, kimden onay alınıyor. Özel şirketler böyle durumları umursamıyor ama biz esnafız. Bu şirket kuaförlerin ödedikleri elektrik parasıyla dönüyor. Ne diyelim dertleri başka belki de. Ama biz mağdur olduk.

Bu haber toplam 395 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.