MAVİ YEŞİL OKULLAR PROJESİ AVRUPA’YA AÇILIYOR

MAVİ YEŞİL OKULLAR PROJESİ AVRUPA’YA AÇILIYOR

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Mavi Yeşil Okullar Projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından yürütülen Erasmus+ Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında 250.000 Avro hibe desteği almaya hak kazandı.

A+A-

Mavi Yeşil Okullar projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Proje Yarışmasında Türkiye 3.sü olarak ulaştığı ulusal başarıdan sonra Blue&Green Schools adıyla Avrupa’ya taşınarak yeni bir başarı elde etmiş oldu.

Mavi Yeşil Okullar Projesi  “Blue&Green Schools” adıyla Avrupa’ya açılıyor.

Erasmus+ Programı Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-SCH) faaliyeti çerçevesinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Blue&Green Schools Projesi“Çevresel sürdürülebilirlik etkinliklerinin yenilikçi dijital araçlarla fen eğitimine entegrasyonu”  başlıklı proje teklifi 250 bin Avro hibe desteği ile kabul edildi.

147 PROJE ARASINDAN SEÇİLDİ

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) 2023 yılı Erasmus+ Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-SCH) faaliyeti kapsamında 1. başvuru döneminde sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlandı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan 147 proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınmış ve bağımsız dış uzmanlar tarafından değerlendirilmiştir. İçerik değerlendirmesi sonucunda ve mevcut bütçe imkânları çerçevesinde, 7 proje teklifi hibe desteği almaya hak kazanırken, 1 proje yedek olarak belirlendi.

UYGUNLUK KRİTERLERİNDEN GEÇTİ

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce sunulan, Blue&Green Schools “Çevresel sürdürülebilirlik etkinliklerinin yenilikçi dijital araçlarla fen eğitimine entegrasyonu” başlıklı proje teklifi, uygunluk kriterlerini karşılayarak bağımsız dış uzmanların içerik değerlendirmesine tabi tutulmuş ve yeterli asgari puanı sağlaması sonucunda 250.000 Avro hibe desteği almaya hak kazandı.

İL MÜDÜRÜ EMRE ÇAY AR-GE EKİBİNİ KUTLADI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Proje Yarışmasında Türkiye 3.sü olan Mavi Yeşil Okullar Projesi, Ulusal Ajans Erasmus+ Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında başvurusu 250.000 Avro hibe desteği ile kabul edildiğini sosyal medya paylaşımıyla duyuran İl Müdürü Emre Çay, Projenin başarısında emeği geçen Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge ekibini kutladı.

PROJE ENERJİ VERİMLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKİYOR

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi koordinasyonunda yürütülen proje ile Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında, kamu kaynaklarının etkin kullanılması, dünyada her geçen gün tüketim miktarları artan enerji kaynakları hakkında öğrencilerde farkındalık oluşturulması, çevreye duyarlı, doğayla barışık, tüketim bilinci yüksek, ekolojik dengeye katkı sağlayan nesiller yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Bu haber toplam 327 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.