MENTEŞE KAYMAKAMLIĞI’NDAN İSTİHDAM KÖPRÜSÜ

MENTEŞE KAYMAKAMLIĞI’NDAN İSTİHDAM KÖPRÜSÜ

Muğla yöresinde kaybolmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarının yaşatılması, geliştirilmesi ve ev kadınlarına istihdam sağlanması amacıyla SOGEP kapsamında Menteşe Kaymakamlığı’nca sunulan “Kadınlar Üretiyor Menteşe Kazanıyor” projesi ile yaklaşık 60 kadının gelir seviyelerinde artış sağlanarak, ekonomik seviyesinin artırılması ve ülke ekonomisine kazandırılması planlandı.Muğla yöresinde kaybolmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarının...

A+A-

Muğla yöresinde kaybolmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarının yaşatılması, geliştirilmesi ve ev kadınlarına istihdam sağlanması amacıyla SOGEP kapsamında Menteşe Kaymakamlığı’nca sunulan “Kadınlar Üretiyor Menteşe Kazanıyor” projesi ile yaklaşık 60 kadının gelir seviyelerinde artış sağlanarak, ekonomik seviyesinin artırılması ve ülke ekonomisine kazandırılması planlandı.

Muğla yöresinde kaybolmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarının yaşatılması, geliştirilmesi ve ev kadınlarına istihdam sağlanması amacıyla Menteşe Kaymakamlığı’nca 60 adet dokuma tezgâhı satın alınarak, kadınlara verilecek.

MENTEŞE KAYMAKAMLIĞI’NDAN İSTİHDAM KÖPRÜSÜ

MUĞLA’NIN TURİZM ALANLARINDA SATIŞA SUNULACAK

Proje, Menteşe’ye bağlı mahallelerde yaşayan genç-işsiz kadınlara yönelik mesleki eğitim-gelişim kapsamında dezavantajlı gruplar için istihdam köprüsü oluşturmayı hedefliyor. 208 saatlik dokuma eğitimi sonrasında, eğitimlerde başarılı olan kadınlara tezgâhlar zimmetlenecek ve dokunan kumaşlardan şal, pareo, plaj elbisesi, bluz, fular vb. gibi ürünlerin tasarımı yapılacak ve Muğla’nın turizm alanlarında satışa sunulacak. Elde edilen gelir ise kadınlara pay edilecek.

ÜRETİM MUĞLA ŞEHİT ZİYA İLHAN DAĞDAŞ MTAL’DEN

Dokuma tezgâhlarının üretimini üstlenen Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kamçılı dokuma tezgâhı konusunda titiz bir çalışma sonucu tamamen orijinal bir tezgâh ortaya çıkarıldı.

Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü ve okul müdürü Hamit İzdaş arasında tezgâhların üretimi için protokol imzalandı.

MENTEŞE KAYMAKAMLIĞI’NDAN İSTİHDAM KÖPRÜSÜ

ÖRNEĞİ 100 YILLIK KAMÇILI TEZGAH

5 tezgâhın en iyi bölümlerinin hibritlenerek yapıldığına dikkat çeken Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, “100 yıllık kamçılı bir tezgâhın en iyi yanları alınarak, hibrit edildi. Sorun yaratan bölümleri hocalarla iş birliğine giderek, tek tek devre dışı bırakıldı. 4-5 tezgâhın en güzel yönleri 1 tezgâhta birleştirildi. Çok titiz bir çalışma yapıldı” dedi.

1 MİLYON DEĞERİNDE PROJE

Projenin GEKA destekli, 1 milyon 388 bin 900 liralık bir proje olduğunu dile getiren Kaymakam Eriş, “Tezgahlara 700 bin lira para ayrıldı. Yaklaşık 60 kadına kurs verip, el dokumasını öğreteceğiz. Tezgâhları evlerine kurup, onların evlerde üretim yapmalarını sağlayacağız. Sonrada o üretilen ürünleri alıp, turizm sezonlarında turistik alanlarda ürünleri satmaya çalışacağız. Destek olan birçok kurumumuz var. Bu kurumların her birinin kendilerine göre katkıları var. Eğitiminden, üretiminden ve pazarlamasına kadar. Kadınlarımız para kazanacak ki, yeniden malzeme alabilsin. Malzeme alsın ki üretimde süreklilik daim olsun. Güzel ve hoş bir üretim oldu. Ortaya çıkan eser, gecikmeye değdi. En güzelini yapmak önemliydi. Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası, Mobella Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Muğla’ya Hizmet Vakfı, İŞKUR ve Menteşe Halk Eğitim Merkezi başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Bu haber toplam 640 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.