MENTEŞE’DE KARNE TÖRENİ VALİ RECAİ GÜRELİ İLKOKULU’NDA DÜZENLENDİ

MENTEŞE’DE KARNE TÖRENİ VALİ RECAİ GÜRELİ İLKOKULU’NDA DÜZENLENDİ

2022–2023 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Muğla’da 168 bin 644 öğrenci ve 15 bin 641 öğretmen yaz tatiline girdi. Menteşe’de karne töreni Vali Recai Güreli İlkokulu’nda düzenlendi. Öğrenciler karnelerini Muğla Valisi Orhan Tavlı’dan aldı.

A+A-

2022–2023 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi 16 Haziran 2023 Cuma günü sona erdi. Bu kapsamda, Muğla’da resmi ve özel 839 okulda, 168 bin 644 öğrenci ve 15 bin 641 öğretmen yaz tatiline girdi.

Menteşe’de karne töreni Vali Recai Güreli İlkokulu’nda düzenlendi.

snm-6240-001.jpg

Törene; Muğla Valisi Orhan Tavlı, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, şube müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karne mesajı okundu.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, yapığı konuşmada öğrencilere iyi tatiller diledi.

snm-6255.jpg

“TATİL DÖNEMİ KENDİNİZİ KEŞFETMEK VE YENİ ŞEYLER ÖĞRENMEK İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT”
Çay, konuşmasında şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin karne heyecanını hep birlikte paylaşıyor, bir eğitim öğretim yılını daha başarılı bir şekilde bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili öğrenciler; Tatil dönemi sadece dinlenmek için bir fırsat değil, aynı zamanda kendinizi keşfetmek ve yeni şeyler öğrenmek için de önemli bir fırsattır. Tatil sürecinde kendinizi geliştirmeye, kitap okumaya, yeni beceriler kazanmaya bolca vaktiniz olacak. Öğrendiklerinizi ve keşfettiklerinizi hayatınıza katmanızı çok önemsiyoruz. Böylece yeni eğitim dönemine daha hazır ve motive bir şekilde başlayabilirsiniz. Tatil dönemleri aile içi iletişimi ve birlikteliği kuvvetlendirmek için bir fırsattır. 2022– 2023eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrencilerimizi, fedakâr ailelerini ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor; hafta sonu sınava girecek olan tüm öğrencilerimize zihin açıklığı diliyorum. Muğla eğitim ailesi olarak daha büyük başarılara imza atmak üzere sizlere sağlıklı, huzurlu, mutlu tatiller diliyorum.”

Konuşmaların ardından 3/B sınıfı öğrencisi Zehra İlkbahar “Tatilim, Tatilsin, Tatil” adlı şiiri, 4/B sınıfı öğrencisi Ecrin Acar da “Okul Sevgisi” adlı şiiri okudu.

Şemsiana Anaokulu öğrencilerince hazırlanan Kelebek Gösterisiyle devam eden programda okulun Halk Oyunları Ekibi Muğla Zeybeği ve Kerimoğlu Zeybeği gösterisi yaptı.

BAYRAK TESLİMİ YAPILDI

Gösterilerin ardından bayrak devir teslimi gerçekleştirildi. Okulun 4. sınıf öğrencisi GülsüHızal, şanlı Türk bayrağını 3. sınıf öğrencisi Emir Karataş’a teslim etti.

ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ VALİ TAVLI’DAN ALDI

Programın ardından Muğla Valisi Orhan Tavlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, beraberindeki protokol tarafından sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı. Vali Tavlı, öğrencilere karne verirken başarılarının devamını diledi.

 

 

Bu haber toplam 516 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.