MESLEK LİSESİ ÖZEL MİSAFİRLERİ AĞIRLADI

MESLEK LİSESİ ÖZEL MİSAFİRLERİ AĞIRLADI

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor” projesi Muğla’da da devam ediyor.Bu kapsamda Ar-Ge Merkezi Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği bireyleri ve aileleriyle okulda bir araya gelerek mutfak atölyesinde birlikte vakit geçirdi.Etkinliğe; Özel Eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Kuşçu, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği...

A+A-

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor” projesi Muğla’da da devam ediyor.

Bu kapsamda Ar-Ge Merkezi Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği bireyleri ve aileleriyle okulda bir araya gelerek mutfak atölyesinde birlikte vakit geçirdi.

Etkinliğe; Özel Eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Kuşçu, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, Marmaris Engelli ve Aileleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tulkay Hasar ve engelli bireylerin velileri de katıldı.

Zihinsel engelli bireyler, veli ve öğretmenlerin gözetiminde mutfak atölyelerinde okul öğrencileriyle birlikte basit hamur ürünleri hazırladı. Hazırladıkları ürünler, öğretmenlere ve velilerine Uygulama Otelinin kahvaltı salonunda ikram edildi.

“OKUL ATÖLYESİ HAFTA SONU BU TÜR ETKİNLİKLER İÇİN AÇIK OLACAK”

Okul Müdürü Nuri Ceylan, bu etkinliği düzenlemekteki amaçlarının, engelli bireyleri eğitim ortamına katarak başarma duygusunu tatmalarına ve sosyal hayata uyum becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak olduğunu belirtti. Okul öğrencilerinin de engelli bireylere karşı doğru davranış şeklini kazandırmayı hedeflediklerini ekledi. Ayrıca engelli bireylere ulaşılması için okul atölyelerinin hafta sonu bu tür etkinliklere açılacağını söyledi.

“AMACIMIZ BU BİREYLERİN HAYATTA KALMASI”

Engelli bireylerin de toplumun bir parçası olduğunu vurgulayan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, “Okul Müdürümüze böyle bir etkinlikte bizi bir araya getirdiği için teşekkür ederiz. Çocuklarımızın gözlerinden bu mutluluğu okuduk. Haftanın 2 günü burası atıl durumdaymış, böyle bir etkinlik düzenlemişler. Amacımız bu bireylerin hayatta kalması, sosyal olmasını sağlamak. Bu bireylerin hayata tutunması lazım. Bizim çocuklarımız da toplumun bir parçası. Hem eğlendiler hem pasta börek yaptılar. Çok mutlu oldular. Gençlerimiz, bizim çocuklarımızı tanıdı, onlarla çalışmanın nasıl güzel oluğunu gördüler. Okul Müdürü Nuri Ceylan’a ne kadar teşekkür etsem azdır. Umarım bundan sonra bu tür etkinlikler devam eder” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 408 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.