“MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSEMİZ YENİ ÇEKİM MERKEZİ OLACAKTIR”

“MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSEMİZ YENİ ÇEKİM MERKEZİ OLACAKTIR”

Ar-Ge Merkezi Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, erasmus projeleriyle adını duyurmaya devam ediyor.Yiyecek İçecek Hizmetleri alan öğretmeni ve öğrencilerinin geliştirdiği “Çağımızın Modası Butik Pastacılığı Öğrenen Eller” adlı erasmus projesi hayata geçti. Öğrenciler ilk olarak Belçika’ya gitti.Belçika’ya gitmeden önce Alan Öğretmeni Lütfiye Ceylan, Okul Müdürü Nuri Ceylan ve proje ekibi, Menteşe İlçe Milli Eğitim...

A+A-

Ar-Ge Merkezi Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, erasmus projeleriyle adını duyurmaya devam ediyor.

Yiyecek İçecek Hizmetleri alan öğretmeni ve öğrencilerinin geliştirdiği “Çağımızın Modası Butik Pastacılığı Öğrenen Eller” adlı erasmus projesi hayata geçti. Öğrenciler ilk olarak Belçika’ya gitti.

Belçika’ya gitmeden önce Alan Öğretmeni Lütfiye Ceylan, Okul Müdürü Nuri Ceylan ve proje ekibi, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü’yü makamında ziyaret etti.

Bu tür projelerin öğrencilerin kendilerini geliştirdiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, “Erasmus+ 2021-2027 yılları arasında uygulanan eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliğinin hibe programıdır. Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır. Erasmus+ Programı kapsamında yurtdışına gidecek öğrencilerimizin edineceği tecrübeyi yurdumuza döndüklerinde uygulamaları ve kendilerini sürekli gelişime açık tutmalarını istiyorum” dedi.

Kömürcü, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Muğla’daki ilk ve tek Ar-Ge Merkezi olduğunu belirtti.

“YENİ ÇEKİM MERKEZİ OLACAKTIR”

İdris Kömürcü, son olarak, “Ar-Ge merkezleri ile öğrencilerimiz hem fikirlerini somutlaştırma fırsatı bulacak hem de okullarından başlayarak ekonomimize katkı sunacaklardır. Yine bu merkezler vasıtasıyla öğrencilerimizin mesleki becerileri artarken yeni teknolojilerin takip edilmesi de kolaylaşacaktır. Güçlenen altyapısı, gelişen imkânları, modern Ar-Ge merkezleri, vizyoner ve yetkin eğitimci kadrosu ile Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz yeni çekim merkezi olacaktır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 275 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.