MUĞLA’DA DÜĞÜN YEMEKLERİ FESTİVALDE GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

MUĞLA’DA DÜĞÜN YEMEKLERİ FESTİVALDE GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Muğla’da geleneksek hale getirilen Düğün Yemekleri Festivali’nin bu yıl 2.si 26 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek. Slow Food Muğla Topluluğu tarafından yapılan festivalde, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için en yüksek katılımlı Muğla Zeybeği rekor denemesi yapılacak.

A+A-

Slow Food Muğla Topluluğu tarafından Düğün Yemekleri Festivali’nin 2.si 26 Ağustos 2023 Cumartesi günü Menteşe’de gerçekleştirilecek.

Festival, saat 12.00’de Kurşunlu Meydanı İnsan Hakları Parkı’nda başlayacak, saat 20.00’de şadırvanda düzenlenecek kapanış partisi ile sona erecek.

Festival kapsamında saat 13.00’de Konakaltı Kültür Merkezi’nde ‘Muğla Yeryüzü Pazarı ve Yerel Bağlar’ konulu söyleşi gerçekleştirilecek.

Daha sonra saat 15.00’de Kurşunlu Meydanı İnsan Hakları Parkı’nda Keşkek Partisi düzenlenecek.

Akabinde damat evi, kız evi, gelin alma ve kortej programlarıyla devam edecek festivalde, zeybek eğitimi de verilecek.

İLK KEZ ZEYBEK REKOR DENEMESİ YAPILACAK

Öte yandan festivalde saat 17.45’te Yağcılar İşhanı’nda Muğla Zeybeği rekor denemesi yapılacak. Muğla’da ilk kez denenecek olan ve Muğla için son derece önemli olan bu etkinliğe yoğun katılım olması bekleniyor.

REKOR AYDIN’DA!

Muğlalıları festivale davet eden Slow Food Muğla Topluluğu’ndan Gürkan Tetik, “Muğla için son derece önem arz eden ve yoğun katılımla gerçekleştirilmesi planlanan düğün yemekleri festivaline herkesi bekliyoruz. Festival etkinlikleri çerçevesinde Muğla Zeybeği rekor denemesi yapılacak. Rekor şu an için Aydın’da bulunuyor. Bu festivalde bu rekoru Muğla’da yapabileceğimize inanıyoruz. Çıkın çıkın gelin” diye konuştu.

 

 

Bu haber toplam 496 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.