MUĞLASPOR YÖNETİMİ BASINLA BULUŞTU

MUĞLASPOR YÖNETİMİ BASINLA BULUŞTU

Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Muğlaspor’un yeni Kulüp Başkanı Menaf Kıyanç ve yönetimi, Menteşe’de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde göreve yeni seçilen Muğlaspor Kulüp Başkanı Menaf Kıyanç ve yönetimi, Menteşe’de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Muğlaspor’un 2,5 milyon borcunu ödediklerini anlatan Başkan Kıyanç, “Muğlaspor'a olan güvensizlik sona erecek” dedi.

Bodrumspor’u başarısından dolayı tebrik ederek sözlerine başlayan Başkan Kıyanç, genel kurulun ardından geçen zamanda yaptıklarını anlatarak, kulübün 2,5 milyon borcunu ödediklerini söyledi.

“KAYITLARA GEÇMEYEN BORÇLAR VAR”

Eski futbolculara hiçbir borcun kalmadığını belirten Başkan Kıyanç, açıklamasında şunları anlattı:

“Biz, enkaz devraldık demeyeceğiz. Ortada bir başarısızlık var. Hepimizin içinde olduğu bir başarısızlık. Biz, eksik gördüğümüz kısımları düzeltmek istiyoruz. 8 milyona yakın bir borç olduğunu gördük. Bütün eski başkan ve yönetim kurulları elinden geleni yaptı. Fakat Muğlaspor'un kayıtlara geçmeyen borcunun olduğunu gördük. Şuan Muğlaspor'un hiçbir eski futbolcusuna borcu kalmadı. Muğlaspor'da oynayan tüm futbolcular hakkını alacak. Geçmiş yönetimde futbolculara paraları ödenmemiş. Eski yöneticilerin koyduğu temlik kaldırıldı. Bazı arkadaşlarımız alacaklarından feragat ettiler. Bu şekilde transfer yapılamazdı. Muğlaspor'u tamamen temize çıkarmak istiyoruz."

“SPORTİF BAŞARI ELDE ETMEDİĞİNİZ SÜRECE BAŞARISIZSINIZ”

Kıynaç, “Kongreden sonra bu kısa sürede kulüp içinde görev dağılımını yaptık. Tüm borçlarımızı çıkardık. Bu süreçte öncelikle mali kısımda yapacağımız çalışmalara başladık. Mali açıdan ne kadar başarı elde ederseniz edin, sportif başarı elde etmediğiniz sürece başarısızsınız. Ama öncelikle Muğlaspor'un uzun süre ayakta kalabilmesi için mali ve yönetim konusunda bir sistem kuracağız. Yönetim kurulundan büyük bir destek alıyoruz” dedi.

Eski yöneticilerin alacaklarından feragat ettiklerini söyleyen Kıyanç, “Muğlaspor'a olan güvensizlik sona erecek. Eski yöneticilerin koyduğu temlik kaldırıldı. Bazı arkadaşlarımız alacaklarından feragat ettiler. Piyasaya olan borçları ödedik. Şuan Muğlaspor’un 2,5 milyona yakın borcu kapatıldı. Esnaf borcunun hepsini ödedik Aydem ve Akmercan hariç. Ben 1 milyon, yönetici arkadaşlarımız 250 bin lira bu kulübe para verdi. Verdiğimiz paraların bir kuruşunu geri almayacağız. Arkadaşlarımız bu paraları hibe edecekler, geri almayacağız. Bu bir ilk olsun. Yöneticiler bundan sonra Muğlaspor'u kendisine borçlu hale getirmesin. Bu kültürü yerleştireceğiz. Devraldığımız borcu elimizden geldiğince artırmayacağız,  azaltmaya çalışacağız. Muğlaspor’a devir aldığınız borcu mümkünse aşağı indirmek, mümkün değilse aynı, en kötü ihtimalle maksimum yüzde 20’den daha fazla arttırmamak üzere talip olunması gerekiyor. Biz bu düşüncedeyiz” diye konuştu.

“BORCU YOK YAZIMIZI ALDIK”

Kıyanç, son olarak şunları söyledi:

“Bu koltukta hiçbirimiz kalıcı değiliz. Allah korusun başarısız olursak, bu işi yapamazsak bu koltuktan da rahatlıkla ayrılırız. Biz hiç kimse tarafından aday gösterilmedik. Biz kendimiz aday olduk. Gece gündüz koşturuyoruz. Vergi Dairesinden borcu yok yazımızı aldık. Transfer çalışmalarından önceki bu dönemi çok iyi değerlendirmek istedik. Şampiyon olmak için biraz sabır gerekiyor. Adım adım ilerleyeceğiz. Biz hesap vermeye hazırız. Şeffaf bir şekilde çalışacağız.”

Yönetim Kurulu olarak çok doğru yolda olduklarını ifade eden Başkan Vekili Haluk Beyimoğlu ise, “Yönetim kurulumuz canla başla çalışıyor. Gecemizi gündüzümüze katarak takımımızı hem ekonomik hem de sportif olarak yukarılara taşımak için emek veriyoruz. Tek yürek olursak başarıya daha yakın oluruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 274 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.