‘MUĞLA’YA DEĞER KATAN KADINLAR’ ÖDÜLLENDİRİLDİ

‘MUĞLA’YA DEĞER KATAN KADINLAR’ ÖDÜLLENDİRİLDİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Konakaltı Kültür Merkezi’nde ‘Muğla’ya Değer Katan Kadınlar’ programı düzenlendi.Programda; Girişimcilik ödülü Özlem Buhur’a, Annelik ödülü Saliha Kalkanlı’ya, İyilik Ödülü ise Kızılağaç Mahalle Muhtarı Güler Keleş’e verildi.Kültür ve Sanat dalındaki plaket ise, Muğla Gazetesi, Muğla Haber Gazetesi, Muğla Postası ve Muğla TV’yi...

A+A-

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Konakaltı Kültür Merkezi’nde ‘Muğla’ya Değer Katan Kadınlar’ programı düzenlendi.

Programda; Girişimcilik ödülü Özlem Buhur’a, Annelik ödülü Saliha Kalkanlı’ya, İyilik Ödülü ise Kızılağaç Mahalle Muhtarı Güler Keleş’e verildi.

Kültür ve Sanat dalındaki plaket ise, Muğla Gazetesi, Muğla Haber Gazetesi, Muğla Postası ve Muğla TV’yi bünyesinde barındıran Muğla Matbaacılık Gazetecilik Tic. Ltd. Şirketi Genel Yayın Yönetmeni Elvan Göçer’e verildi.

“KADIN DÜNYAYI İMAR EDER, MEDENİYETİ İNŞA EDER, TOPLUMU İHYA EDER”

Kadının önemine dikkat çekerek, konuşma yapan Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Saliha Gümüş, “Kadın, toplumun inşasında büyük pay sahibidir. Anne olarak, öğretmen, doktor, mühendis, gazeteci, yazar-çizer, bilim insanı olarak, fabrikada işçi, tarlada köylü, pazarda esnaf, ticaret erbabı, iş kadını, yönetici olarak, toplumun her alanında çalışan, üreten, iradesini; kimsenin etkisinde kalmadan, her türlü baskının dışında, özgür ve özgün şekilde ortaya koyan kadınlar, daha güzel bir yarını şekillendirecek en önemli unsurdur. Sahip olduğu özelliklerin farkında ve bu potansiyelini; iyinin, güzelin, faydalı ve doğru olanın gerçekleşmesi için kullanan kadın dünyayı imar eder, medeniyeti inşa eder, toplumu ihya eder. Adaletin hâkim olduğu gelişmiş bir toplum için, kadınların etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabilmeleri büyük önem taşımaktadır” dedi.

“AMACIMIZ TÜM İNSANLIĞIN ‘SAADETİ’DİR”

Gümüş, “Kadının eğitimini, sağlığını, sosyalleşmesini ve üretime katılmasını sağlamak, bunların önündeki engelleri kaldırmak, aslında hem bireye hem de topluma yapılan en büyük yatırımdır. Bugün kadınların en büyük problemi geçim sıkıntısıdır. Üreten insan mutludur. Ancak üretimin karşılığı sadece para ile ölçülmemelidir. Kadın intihar ve cinayetleri, şiddet ve istismar vakaları, bu memleketin en derin yaralarıdır. Bugün Saadet Partisi olarak dünyanın dört bir yanında; çocuklarıyla savaşın ortasında hayatta kalma ve özgürlük mücadelesi veren, zor şartlar altında çalışarak yaşam mücadelesi veren, uğradığı haksızlık karşısında hukuk mücadelesi veren, esaret altında hayat mücadelesi veren tüm kadınlarımızın yanında olduğumuzu tekrar ifade etmek istiyoruz. Gayretimiz ve mücadelemiz adil ve yaşanabilir bir dünya için. Amacımız başta Türkiye’deki insanlar olmak üzere tüm insanlığın ‘saadetidir.’” diye konuştu

“KADINLAR BEŞİK DE SALLAR, DÜNYAYI DA”

Öte yandan plaket takdim edilirken konuşan Genel Yayın Yönetmeni Elvan Göçer, bu ödüle layık görüldüğü için teşekkür ederek şunları söyledi:

Bir kadının istedikten sonra başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Kadınlara yeter ki fırsat verilsin, imkan tanınsın. Kadınlarımızın üslendikleri görevi layıkıyla yapacaklarına yürekten inanıyorum. Çocuklarını yetiştirirken beşik sallayan kadınlar yeri geldiğinde memleketi de dünyayı da sallar. Yeter ki kadınlara köstek değil, destek verilsin, omuz verilsin.”

Bu haber toplam 506 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.