Muğla’yı kadınlar yönetecek

Muğla’yı kadınlar yönetecek

Menteşe Spor Salonu’ndaki kongreye AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, Manisa Milletvekili Murat Baybatur, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan oluşturuldu. İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya kongrenin...

A+A-

Menteşe Spor Salonu’ndaki kongreye AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, Manisa Milletvekili Murat Baybatur, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan oluşturuldu. İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya kongrenin Divan Başkanlığını yaptı.

Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, 2002 öncesinde Türkiye'de hükümetlerin ortalama görevde kalma sürelerinin 16 ay olduğunu belirterek,  bunun en önemli nedenlerinden birinin göreve gelmeden önce millete hizmet için söz verenlerin, göreve geldikten sonra millet yerine başka mecraların, güçlerin güdümüne girerek, milleti unutmaları olduğunu dile getirdi.  Hem siyasi tarih, hem de ülkelerin yönetilmesi açısından güzel bir süre hizmet etme şansı bulduklarını ifade eden Canikli, "Bu milletin öyle bir terazisi var ki kendisinden olmayan, hizmet etmeyen kendisine saygı duymayan, söz verip iktidara geldiğinde başka güçlere hizmet edenlere hiç itibar etmiyor” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla ile birlikte aynı anda Bursa, Antalya ve Adana kongrelerine canlı bağlantı kanalıyla katılarak, partililerine hitap etti.

KURTULMUŞ: “BELEDİYEYİ KAZANACAĞIZ”

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da konuşmasında, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, “İnandığımız yol yeniden büyük ve güçlü Türkiye yoludur. İnandığımız yol, bu ülkenin dünya ülkeleri arasında lider ülke seviyesine çıkması için mücadele etme yoludur. İnandığımız yol Türkiye'nin bölgesel bir aktör ve küresel bir güç haline gelmesi için gece gündüz canla başla çalışma yoludur" dedi. Kurtulmuş, partisinin Muğla'da önceki seçimlerde önemli bir başarı elde ettiğini anımsatarak, bu başarıyı taçlandırmak için 2023 ve 2024 hedeflerini, çok ciddi bir şekilde çalışarak gerçekleştireceklerini söyledi. 2023 yılında yapılacak milletvekilliği genel seçiminde, çok güçlü bir sonuç elde ederek Muğla'da eksik kalan milletvekilliklerini kazanacaklarını anlatan Kurtulmuş, 2024'te ise 7 belediyenin yanına diğer belediyeleri de kazanarak Büyükşehir Belediyesinin elde edileceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Aday listeleri kontrol için Divana sunuldu. Mevcut Başkan Kadem Mete’nin listesi kabul edilirken, diğer aday Elvan Göçer’in adaylığı, listesindeki büyük kongre delegeliği sayısında görülen eksiklik gerekçe gösterilerek, kabul edilmedi ve kongreye tek adayla gidilmesi kararı verildi.

Bu gelişmeyle mevcut İl Başkanı Kadem Mete, yeniden göreve getirildi.

“DEMOKRATİK HAKLARIMIZ BİR KEZ DAHA ELİMİZDEN ALINDI”

Divanın kararına tepki gösteren Elvan Göçer, “Demokratik haklarımız Muğla’da bugün, bir kez daha elimizden alınmıştır. Muğla’da bugün demokrasi kaybetti. Sandıktan korktular. Madem başkanı seçmişlerdi siz delegelerimizi neden ilçelerinden ve köylerinden çağırdılar? Sizin yerinize oy kullanacaklardı madem neden geldiniz Köyceğiz’den, Datça’dan, Seydikemer’den, Bodrum Mumcular’dan? Neden sandığa gidemiyorsunuz? Korkmayın arkadaşlar. Ben kara dayının kara kızıyım. Bu Muğla’yı elbet bir gün kadınlar yönetecek. Bir gün mutlaka Muğla’ya demokrasi gelecek.  Biz ‘hep beraber yöneteceğiz’ dedik, ‘ranta hayır’ dedik, ‘kapılar kilitli olmayacak’ dedik, ‘kapılar herkese açık’ dedik. Bizim gönlümüz açık. 1 haftadır delege çalışması yapıyorum. Beni arayanlar ‘yürü’ dedi. Sandıkta bizi durdurdular. Bir buçuk metrelik kadından korktular. Seçme ve seçilme hakkımızı Muğla’da bugün kullanamadık.  Ben seçme ve seçilme hakkımı elimden alındığını düşünerek protesto ediyorum, sandığa da gitmiyorum” diye tepki gösterdi.

Yeniden AK Parti Muğla İl Başkanlığına seçilen Kadem Mete’nin yönetim listesi şu isimlerden oluştu;

Ali Mete Karagöz, Aysel Alkan, Barış Eğilmez, Bora Çulhaoğlu, Cafer Tuncer, Can Çimen, Dilek Yanık, Emin Koca, Ersin Uslu, Ethem Yiğit, Fahri Acar, Fatih Öztarakçı, Gülay Koşar, Gültekin Akça, Hacı Gülçek, Halil Talha Ülkü, Hamza Akercan, Hasan Gökhun Çilingir, Huriye Koyuncu, Işıl Balaban, İbrahim Uğurlu, İlker Coşkun, İsa Gün, Kağan Akkaya, Keramettin Yılmaz, Makbule Çiftçi, Mehmet Tan, Mertcan Güngör, Muammer Kaya, Mustafa Sarıyar, Mutlu Kaplan, Nihal Kolcuoğlu, Onur Turgut, Osman Ülgen, Osman Pala, Osman Değirmenci, Ömer Özmen, Özkan Sarıyel, Seyitnur Gün, Şafak Uysal, Şenol Demirtaş, Şenol Aldağ, Tamer Topal, Ümmü Kurt, Yener Çelik, Yurdanur Uzun, Yusuf Esen, Ziya Ercan ve Ziya Terzioğlu.”

Bu haber toplam 440 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.