ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENDİ

ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENDİ

NEVAL ARSLAN // Muğla’nın Menteşe ilçesinde Engelliler Haftası programı kapsamında başlayan etkinliklerde engelli bireyler doyasıya eğlendi. Etkinlikler, 16 Mayıs'a kadar devam edecek.

A+A-

10-16 Mayıs Engelliler Haftası programı, Kamu Kurum, STK, engelli bireyler ve vatandaşların katılımı ile Kız Meslek Lisesi önünden Cumhuriyet Meydanına yürüyüş ile başladı.

Bu hafta tüm dünya ile birlikte 10-16 Mayıs Engelliler Haftası programı kapsamında bir dizi etkinlikler yapılacak. Muğla’nın Menteşe ilçesinde Engelliler Haftası programı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile ilgili STK’ların çelenk sunumu ile başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin “7 bölge Türkiye” isimli koreografi gösterisi gerçekleştirildi.

Bandolu gösteri de doyasıya eğlenen engelli bireylerin mutluluğu gözlerden kaçmadı.

Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan program Türkiye Beyazay Muğla Şubesi’nin organizasyonu ile Kışla Mevkii’ne kadar araç konvoyu düzenlendi.

Tüm kurum araçlarının katıldığı konvoyda engelli bireyler kamu kurum araçlarında şehir turu attı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası programı kapsamında başlayan etkinlik, Muğla Kent Konseyi Başkanlığı’nca düzenlenen ‘Hayat’ isimli resim sergi açılışıyla son buldu.

Etkinlikler, 16 Mayıs'a kadar devam edecek.

“SİZLERİN GÖREN GÖZÜ, İŞİTEN KULAĞI, TUTAN ELİYİZ”

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şu ifadelere yer verildi:

“Son yıllarda yapılan çalışmalarla, engellileri yok sayan anlayış ile engelliye her alanda pozitif ayrımcılık tanıyan anlayış getirildi. Müdürlüğümüz olarak en önemli görevlerimizden biri engelli kardeşlerimizin sorunlarına hizmet vermek, sorunlarına hizmet veren diğer sivil toplum kuruluşlarıyla bu alanda kararlılıkla çözüm üretmektir. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşımızı yılda bir kez değil her an gözeten bir yönetim anlayış içerisinde sizlerin gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olmaya devam edeceğiz.”

Bu haber toplam 444 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.